Dertiende ronde Arnhemse voetbalamateurs: De Paasberg-Echteld gestaakt, politie arresteert speler

De politie heeft zondag met maar liefst vier politie-auto’s moeten uitrukken naar de wedstrijd De Paasberg-Echteld in 5E om escalatie te voorkomen. Bij de stand van 0-1 in de 44e minuut gaf de leidsman een speler van Echteld een gele kaart vanwege een vermeende schwalbe, waartegen de betreffende speler verbaal ageerde, hetgeen hem op rood kwam te staan. De scheidsrechter werd daarop door de Echteld-speler aangevallen en praktisch gewurgd. De Paasberg-keeper probeerde de scheidsrechter te ontzetten en liep daarbij eveneens de nodige klappen op. De politie is uiteindelijk gearriveerd en heeft de betreffende speler van Echteld gearresteerd. Het zal geen verbazing wekken dat de wedstrijd bij de genoemde stand van 0-1 is gestaakt.

Op de andere velden ging het er een stuk sportiever aan toe, zo verloor Elsweide in dezelfde klasse (5E) thuis met 1-2- van Ewijk. In 3C pakte SML knap een punt tegen de ongenaakbare koploper DVC’26 uit Didam. Op de Bakenberg werd het 1-1. FC Presikhaaf liet thuis in 3D kostbare punten liggen tegen laagvlieger Leones: na 90 minuten was het 2-2.

AZ2000 reisde in 4F af naar Ede voor een uitwedstrijd bij medekoploper Fortissimo. De gastheren lieten duidelijk zien wie de sterkste was: 4-0. VDZ ontving op ’t Cranevelt Elsitha uit Elst en opnieuw noteerden de Arnhemmers een teleurstellend resultaat: 1-2. MASV deed het thuis beter tegen ONA’53 uit Wageningen: 2-0. De zuidelijke stadsderby tussen Arnhemse Boys Schuytgraaf en Eldenia eindigde in een duidelijke 0-3-zege voor de Eldenaren. Sportclub Oranje tenslotte won thuis met 3-2 van Driel.

De ongenaakbare koploper Arnhemia speelde in 5D verrassend met 2-2 thuis gelijk tegen laagvlieger Loo. ESCA in 6F pakte de volle buit in Ellecom bij EDS dankzij een 0-2-zege.

Zaterdag
Op zaterdag kreeg ESA in 3A bezoek van Otterlo. De bezoekers hadden de overhand, maar wisten dat niet in cijfers uit te drukken: 3-3. De Arnhemse doelpunten kwamen op naam van Tom van Vessem, Mitch Legerstee en Stephan Gezius. In 4A boekte ESCA een bijzonder knap resultaat tegen De Treffers uit Groesbeek. In de eerste helft kreeg de thuisclub volop kansen, maar bleef het beperkt tot 1-0 door een treffer van Tim Houweling. In de tweede helft kwam De Treffers langszij (1-1) en bij die stand bleef het. Een uitgebreid verslag staat op de website van ESCA.

In 4B kreeg Arnhemia thuis een afstraffing tegen Harskamp: 1-5. Stefan Bierman tekende in de slotminuut voor de enige Arnhemse treffer. Voor Elsweide stond er een uitwedstrijd bij Ede/Victoria op het programma. De gastheren speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man en daardoor had Elsweide relatief weinig moeite het volle pond mee naar huis te nemen: 0-2, met doelpunten van Jurgen Stolk en Rob Bouma. Sportclub Oranje won met de hakken over de sloot bij rode lantaarndrager Wodanseck: 1-2.

Met dank aan Wim van Koppenhagen (webmaster De Paasberg) en Jurrien Schouten (ESCA-1, zaterdag) voor de aanvullende informatie.

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Dertiende ronde Arnhemse voetbalamateurs: De Paasberg-Echteld gestaakt, politie arresteert speler"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.