Vitesse beleeft complete afgang tegen Roda JC: 0-3

De voorbeschouwing was duidelijk. Vitesse speelt in het resterende programma nog tegen de nummer 14 tot en met 18 van de eredivisie. Een makkelijk programma. We zijn bedrogen uitgekomen. Vitesse beleefde vanavond een totale afgang tegen degradatiekandidaat Roda JC: 0-3, 0-6 had ook gekund.

Het voetbal van Vitesse was hemeltergend: geen tempo, geen strijd, ballen achter de man, waterdragers die het spel moeten maken. Voetballen met Luc Castaignos betekent voetballen met tien man, waarom Vitesse het contract met Lassane Faye wilde verlengen is een compleet raadsel, eredivisie-onwaardig, de linksback werd om de haverklap uitgefloten. Serrero haalt alleen maar ballen op in plaats van op het middenveld voor een overwicht te zorgen.

De coaching is ook discutabel. Vanaf de twintigste minuut liepen Thomas Bruns en Maikel van der Werff warm: met welk doel? De ongelukkige hand van Fraser werd helemaal zichtbaar bij de 0-2. In een poging nog iets te forceren wisselde hij Guram Kashia voor een extra spits, Thomas Buitink, maar die moest eerst nog even met een spiekbriefje langs Matt Miazga. Wellicht dat daardoor de ruimte ontstond in het centrum en Gustafsson vrije doortocht kreeg. Donis Avdijaj tekende voor de treffer.

Vitesse liet helemaal niets zien, Roda JC voetbalde beter en gooide de wedstrijd definitief in het slot via Dani Schahin die ook al voor de 1-0 had gezorgd. Rosheuvel schoot nog op de paal na een halve redding van Jeroen Houwen.

Vitesse lijkt op het Vitesse in het seizoen van Albert Ferrer met dit verschil dat is gewonnen van Ajax en Feyenoord. Het aanblijven van Henk Fraser in de winterstop, terwijl hij al aangaf weg te zullen gaan is een miskleun geworden. De man praat netjes, blijft altijd beleefd voor de camera, maar past eigenlijk niet bij deze club. Nooit gepast ook, al gaat hij voor eeuwig de boeken in als de trainer die Vitesse de eerste prijs heeft bezorgd.

De fluitconcerten waren hels, voor het eerst werd vanuit de skyboxen op de westtribune met witte zakdoekjes gezwaaid. Op de oosttribune liepen mensen tien minuten voor tijd weg om terug te keren met de witte papieren handdoeken van de toiletten. Het behalen van de play-offs is een hell of a job. De hoop is gevestigd op volgend seizoen, je bent geneigd om te zeggen ‘laat de Russen maar komen’.

Eerdere wedstrijden van Vitesse tegen Roda JC die ik zag in Gelredome:

Be the first to comment on "Vitesse beleeft complete afgang tegen Roda JC: 0-3"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.