Vitesse bezorgt FC Twente een passende uitvaart: 5-0

Vitesse heeft zondagmiddag FC Twente het laatste zetje gegeven richting de Jupiler League. De tukkers, de trotse landskampioen van 2010, maken terecht de gang naar de eerste divisie. Niet alleen omdat zij vals hebben gespeeld en twee jaar terug vanachter een bureau in Zeist voor degradatie werden behoed, maar ook omdat zij met deze selectie niets in de eredivisie te zoeken hebben. Kwalitatief volstrekt onvoldoende, al deed Vitesse in de eerste helft zijn uiterste best bij dat spelpeil aan te knopen. Een treffer van Thulani Serrero in het dak van het doel was zo’n beetje de eerste bal tussen de palen. Doelman Drommel moest het antwoord schuldig blijven.

Tot aan dat moment werden op de tribunes alle zeilen bijgezet om de degradatie niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Een spandoek met het logo van FC Twente en de Jupiler League, de toeschouwers van de bezoekers met ‘Wij tegen iedereen’, een kleintje met ‘Twexit’ en Jan van Halst kreeg een eredivisieticket aangeboden.

Na de pauze gaf Vitesse meer gas, de arme gasten konden het allemaal niet bijbenen en legden het hoofd in de schoot. Ook op de tribune. De Twente-supporters ontvouwden na de 2-0, een kopbal van Tim Matavz na een afdraaiende voorzet van Alexander Buttner, een spandoek met de tekst ‘De eredivisie levert in: gecondoleerd met jullie verlies’. Vitesse liep intussen uit naar 5-0 via treffers van Mason Mount, een half-volley van Bryan Linssen en een geweldige volley van Tim Matavz. De ene goal was nog mooier dan de andere, FC Twente stond erbij en keer ernaar.

Vitesse stelde met de zege een plek in de play-offs veilig.

Ook opmerkelijk, in het programmaboekje van vandaag stond ook een actie om je seizoenkaart te verlengen. Doe je dat op tijd, dan heb je ook gratis toegang tot de play-offs van seizoen 2018-2019. Leonid Slutsky weet wat hem te doen staat, ik heb de kaart besteld, maar hoop wel dat de lat hoger ligt.

In Gelredome zag ik eerder duels tussen Vitesse en FC Twente:

Be the first to comment on "Vitesse bezorgt FC Twente een passende uitvaart: 5-0"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.