Vitesse overtuigend naar finale play-offs

Vitesse speelt in een tweeluik de komende week de finale van de play-offs om ticket voor Europees voetbal tegen FC Utrecht. De Arnhemse ploeg versloeg met gemak ADO Den Haag met 2-1 en dat was uiteraard meer dan genoeg na de 2-5-uitzege eerder deze week. De gasten stonden voor een schier onmogelijke opgave en hadden in ieder geval besloten om niet voor een alles-of-niets-scenario te gaan. In de uitwedstrijd was ook al gewoon te zien dat de betere spelers bij Vitesse voetballen.

De avond begon onder een heerlijke zonnetje met een ‘transatlantische’ vlucht van Hertog.

Na wat schermutselingen over en weer kwam de thuisclub na een half uur op een 1-0-voorsprong door Tim Matavz die een afgemeten voorzet van Roy Beerens in het net volleerde. Het voorbereidende werk was van Karavaev.

Het wachten was op de 2-0, bij het spaarzame Haagse gevaar kon Vitesse rekenen op Jeroen Houwen, die een betrouwbare indruk maakte. Kort na rust onderstreepte Mason Mount nog maar eens dat hij van uitzonderlijke klasse is. Hij zorgde voor de 2-0 na een fraaie combinatie met Bryan Linssen. Wanneer Mount over een paar jaar op Stamford Bridge zijn kunsten vertoont, kunnen wij zeggen dat we hem in levende lijve hebben mogen zien. Wat een voetballer!

Het wachten was op meer doelpunten, plotseling was het 2-1. El Kayatti zorgde uit een kluts voor een doelpunt. ADO kreeg een grote kans op de 2-2, maar Johnson miste hopeloos. Vitesse kwam vervolgens niet meer in gevaar, waarna Fankaty Dabo en Muktar Ali nog wat speelminuten kregen van Edward Sturing. De wedstrijden onder zijn leiding getuigen in ieder geval van passie, daadkracht en zijn naar voren gericht.  Wel opmerkelijk, aan het eind van het seizoen is iedereen fit, de weggestuurde conditietrainer moet iets goed hebben gedaan.

Vitesse speelt dinsdagavond 20.45 uur de eerste wedstrijd thuis tegen FC Utrecht, seizoenkaarthouders mogen gratis naar binnen. In deze vorm vind ik Vitesse licht favoriet.

Eerdere wedstrijden in Gelredome tussen Vitesse en ADO Den Haag die ik zag:

Be the first to comment on "Vitesse overtuigend naar finale play-offs"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.