Vitesse wint voetbalgevecht van FC Utrecht: 3-2

Vitesse heeft na een meeslepende tweede helft de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs gewonnen. FC Utrecht werd op de valreep met 3-2 verslagen door een treffer in blessuretijd van Guram Kashia. Gelredome ontplofte, Vitesse en FC Utrecht waren aan elkaar gewaagd, de thuisploeg werd een gelukkige winnaar. Na zo’n schouwspel waanden wij ons ook een winnaar.

FC Utrecht kwam sterk uit de startblokken, Vitesse mocht de handen dichtknijpen in de eerste tien minuten. Daarna schoot Tim Matavz op de paal en raakte Mason Mount in de rebound de lat. In de eerste helft gebeurde niet veel, vlak voor rust kopte Mason Mount een voorzet van Roy Beerens in de verre hoek: 1-0.

In de tweede helft kwam bij de gasten Zakaria Labyad in de ploeg. Een van zijn eerste daden was een corner die door de volledig vrijgelaten Ramon Leeuwin snoeihard werd ingekopt: 1-1. Vitesse kreeg geen vat op Labyad en Utrecht drong aan. Jeroen Houwen stond op zijn post. Een kwartier voor tijd viel de 2-1 aan de andere kant. Bryan Linssen passeerde met een prachtige lob van zijn linkervoet doelman Hansen.

Daarna gingen alle remmen los en ontwikkelde zich een boeiend voetbalgevecht. Zakaria Labyad zorgde met een knal van afstand voor de 2-2. In de dying seconds kopte Kashia vervolgens toch de winnende treffer binnen.

Vitesse mist Mason Mount in de return, de ploeg toonde wilskracht en vertrekt met minimale voorsprong naar Utrecht. Een lastig duel, kans fifty-fifty.