Vitesse op de valreep naast FC Utrecht: 2-2

Vitesse heeft zondag voor het oog van ruim 16.000 toeschouwers in Gelredome met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht, de tegenvallende nummer vijf uit eredivisie. Hoewel Claudemir pas in de slotfase de thuisclub op gelijke hoogte bracht, kwam het punt Vitesse ten volle toe, omdat de ploeg de hele tweede helft speelde met de intentie om de voor rust opgelopen achterstand goed te maken.

Vitesse leek moed te hebben geput uit de onverwachte zege bij AZ van vorige week (1-2), want nadat een verre vrije trap van de Belg in Utrechtse dienst, Dries Mertens, in de zesde minuut buiten het bereik van Piet Vlethuizen tegen de paal was beland, ging de thuisploeg op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er ook in de 27e minuut vanaf elf meter. Lasse Nilsson mocht aanleggen voor zijn vijfde seizoenstreffer, nadat Paul Verhaegh binnen de zestien was getorpedeerd door Jean-Luka Nijholt. De Zweed stuurde Michel Vorm de verkeerde kant op: 1-0.

Lang kon Vitesse niet genieten van de voorsprong. Koud drie minuten later kon Piet Velthuizen een afstandsschot van Dries Mertens niet onder controle krijgen en oud-Vitessenaar Ricky van Wolfswinkel, die door een kinderachtig deel van het publiek bij elke actie werd uitgefloten, was er als de kippen bij om de nauwelijks verdiende 1-1 binnen te tikken. Het was een van de eerste foutjes van de doelman in dit seizoen. Tien minuten later ontsnapte de gevaarlijke Jakub Mulenga aan de aandacht van de Vitesse-verdediging en hij liet Velthuizen kansloos: 1-2, tevens de ruststand.

Het duurde ruim een kwartier in de tweede helft voordat Vitesse zich over deze tegenslag wist heen te zetten en gesteund door het publiek op zoek ging naar de 2-2. De ploeg ontbrak echter een beetje creativiteit en kende ook geen greintje geluk, want altijd kon wel weer een Utrecht-speler de bal onderscheppen. Achterin werd noodgedwongen ook wat meer ruimte weggegeven. Tim Cornelisse schoot echter voorlangs, Mulenga stuitte op Velthuizen en Mertens zag een vrije trap gekeerd worden met een katachtige reflex van de doelman. Vitesse gaf niet op en kreeg loon naar werken in de 89e minuut door een fraaie treffer van Claudemir, na voorbereidende acties van Onur Kaya en een slimme hakbal van de ingevallen Nicky Hofs: 2-2.

Eerdere wedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht die ik bezocht:

Vitesse legt FC Utrecht op de pijnbank: 6-1

Op de foto (bron: vitesse.nl) Man of the Match Claudemir in actie.

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse op de valreep naast FC Utrecht: 2-2"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.