Vitesse maakt gehakt van FC Groningen: 5-0

Vitesse - Groningen

 

Vitesse heeft vanmiddag met ruime cijfers gewonnen van FC Groningen: 5-0. Een eindstand van 8-3 was ook mogelijk geweest, de uiteindelijke uitslag deed volledig recht aan het spelbeeld, de gasten hadden feitelijk geen schijn van kans.  Vitesse en FC Groningen speelden een vermakelijke eerste helft. De beste kansen waren in eerste instantie voor de gasten uit het hoge Noorden. Albert Rusnák schoot over en de gevaarlijke Mimoun Mahi raakte de deklat.

Vitesse schrok een beetje wakker en dat leidde tot een treffer van Dominic Solanke, die alert was voor de goal. Niet veel later ontsnapte de thuisclub aan de 1-1. Michael de Leeuw kopte uit een corner op de lat.

Vitesse werd daarna de bovenliggende partij. Lewis Baker raakte de buitenkant van de paal en Dominic Solanke zag de bal na een fraaie solo net naast hobbelen. Marvelous Nakamba poeierde de bal vlak over de lat en op slag van rust liet Valeri Qazaishvilli, die zijn vorm van vorig jaar seizoen nog niet kan benaderen, twee grote kansen onbenut. De ruststand was 1-0.

Na ruim een kwartier in de tweede helft besliste de thuisploeg het duel. Vanaf de rand strafschopgebied kogelde Kevin Diks de 2-0 binnen, een ‘doelpunt van eigen kweek’, zoals de stadionspeaker ons deed geloven. Vlak daarna gleed Groningen-verdediger Johan Kappelhof uit en was het voor Valeri Qazaishvilli een koud kunstje de 3-0 op het scorebord te zetten. FC Groningen moet daarna de midweekse wedstrijd in de benen hebben gevoeld, want het was een en al Vitesse dat de klok sloeg. Valeri Qazaishvilli raakte na een lange solo de paal, waarna de invallers Nathan, die koelbloedig bleef voor de goal en Abiola Dauda, de eindstand op 5-0 bepaalden.

Nakamba speelde Marvelous en werd terecht man of the match, ook Arnold Kruiswijk maakte een sterke indruk. Helaas waren er maar 16.000 toeschouwers aanwezig in Gelredome. Veel te weinig, deze ploeg verdient meer en zou het behalen van de vierde plaats als doelstelling moeten nemen. Over drie weken wacht Ajax een moeilijke middag.

Eerdere wedstrijden tussen Vitesse en FC Groningen die ik zag in Gelredome:

(Dit bericht verscheen origineel op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse maakt gehakt van FC Groningen: 5-0"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.