Vitesse komt tegen FC Groningen niet verder dan 1-1

Vitesse kan rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal vergeten na het 1-1 gelijke spel tegen FC Groningen. De thuisploeg bleef weliswaar voor de tiende achtereenvolgende keer ongeslagen in een echte vechtwedstrijd. Voetbaltechnisch gesproken viel er weinig te genieten.

Vitesse-FC Groningen

Gelredome was opnieuw sfeervol bezet, maar Vitesse en FC Groningen maakten er in de eerste helft een rommelpot van. Veel balverlies aan beide kanten, weinig acties voor de doelen. De gasten kwamen in de twaalfde minuut gelukkig op een voorsprong door een treffer van Rasmus Lindgren na een corner.

De thuisploeg zocht nadrukkelijk naar het ritme van de voorbije weken, maar het wilde niet vlotten. Verder dan wat halfslachtige pogingen kwam Vitesse niet. De beste kans was vlak voor rust voor Bertrand Traore. Hij stuitte op doelman Sergio Padt. Na 45 minuten stond het 0-1.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. Veel lukte allemaal net niet, echt grote kansen kwamen er niet voor Vitesse. De beste kans viel aan de andere kant te noteren bij een poging van Tjarron Cherry, Eloy Room redde. De thuisploeg kwam uiteindelijk toch op gelijke hoogte toen een bal van Zakaria Labyad via de paal en de rug van Sergio Padt het doel inrolde. Vitesse zette nog wel aan, maar bleef steken op 1-1.

Eerdere duels tegen FC Groningen die ik zag in Gelredome:

Vitesse afgeslacht door FC Groningen: 1-4

Vitesse vergeet te winnen van FC Groningen: 2-2
Vitesse laat punten liggen tegen FC Groningen: 0-0
Vitesse boekt belangrijke zege op FC Groningen: 2-1
Vitesse neemt afstand van de onderste plaatsen: 3-0-winst op FC Groningen
Vitesse krijgt pak slaag van FC Groningen: 1-5
Dramatische seizoensstart Vitesse

(Foto: Nos.nl)

(Dit bericht verscheen origineel op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse komt tegen FC Groningen niet verder dan 1-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.