Vitesse krijgt pak slaag van FC Groningen: 1-5

De kortste route naar Europa is voor Vitesse ook dit seizoen weer een doodlopende weg gebleken. Vormden vorig jaar de amateurs van FC Lienden nog een te groot struikelblok, dit keer was FC Groningen veel te sterk: het werd maar liefst 1-5. De thuisclub mocht de handen dichtknijpen dat de gasten in de tweede helft met de handrem op speelden, anders was het leed niet te overzien geweest.

Het drama tekende zich al binnen vijf minuten af, toen FC Groningen vrije doortocht kreeg en via Thomas Enevoldsen op 0-1 kwam. Binnen het half uur was de wedstrijd beslist, omdat niemand in een geel-zwart shirt achtereenvolgens Leandro Bacuna, Fredrik Stenman en Andreas Granqvist een strobreed in de weg legde: 0-4. Vitesse stelde er niets tegenover, de bal kwam niet 1 keer tussen de palen.

De tweede helft was een formaliteit. Goran Lovre maakte een vijfde Groningense treffer, waarna invaller Onur Kaya vlak voor tijd de schamele eer mocht redden. Hoogtepunt van de tweede 45 minuten was de Wave, die tot drie keer langs de 8.500 aanwezige toeschouwers in het hele stadion rondging.

Vitesse is in deze vorm eerder op weg naar de Jupiler League dan de voor het seizoen gewenste Europa League.

 

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse krijgt pak slaag van FC Groningen: 1-5"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.