Dramatische seizoensstart van Vitesse in eigen Gelredome

In een matig bezet Gelredome heeft Vitesse haar openingswedstrijd van het seizoen 2008-2009 met maar liefst 4-0 verloren van FC Groningen. De wedstrijd was koud begonnen of de Arnhemmers keken al snel tegen een achterstand aan door een zondagsschot van rechtsback Sepp de Roover: zo’n mooie goal maakt hij waarschijnlijk nooit meer.

Vitesse-FC Groningen, seizoen 2008-2009

In het vervolg van de wedstrijd oogde Vitesse krachteloos: veel foutieve passes en misverstanden bij de vleet. Santi Kolk trof nog wel de buitenkant van de paal, maar best was het niet. FC Groningen viel trouwens ook tegen. Het beslissende moment in de wedstrijd was een misverstand tussen keeper Piet Velthuizen en Frank van der Struijk, hetgeen de verdediger een directe rode kaart opleverde en een strafschop die feilloos werd binnengeschoten.

Een tweede penalty en een fraaie knal van ex-Vitessenaar Levchenko bepaalden de eindstand op 0-4, omdat de gasten verzuimden de score verder uit te bouwen. Veel fans verlieten bedrukt het stadion, waarin een desolate sfeer hing. En terecht, ik heb het lang niet zo slecht gezien en het vertoonde spel gaf weinig hoop.

(Foto: https://www.flickr.com/photos/voetbal_foto/2813987914/in/photostream/)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Dramatische seizoensstart van Vitesse in eigen Gelredome"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.