Vitesse krijgt te weinig tegen koploper PSV: 0-1

Vitesse heeft zaterdagavond moeten toestaan dat PSV drie punten mee naar Eindhoven nam. In een matig gevuld Gelredome bleek een doelpunt van Adam Maher in de tiende minuut uiteindelijk voldoende voor de zege. De eerste helft was vermakelijk. Vitesse herpakte zich snel na de klutsgoal van Maher en toog onvervaard ten aanval.

Kashia_baalt

Het regende corners, doelman Jeroen Zoet toonde zich onzeker, de bal ging er echter niet in. De PSV-goalie moest zich eenmaal strekken bij een poging van Zakaria Labyad. Aan de andere kant moest Eloy Room dat doen bij een vrije trap van Memphis Depay. Jan-Arie van der Heijden talmde net iets te lang bij een corner en eenmaal moest Maher op de doellijn assistentie verlenen.

Vitesse kon het hoge tempo en de druk in de tweede helft niet vasthouden. Als door een wonder ontsnapte de ploeg aan een waarschijnlijke allesbeslissende tweede treffer van PSV. Memphis Depay lobde de bal net naast, Luuk de Jong kopte een bijna niet te missen kans tegen de paal en opnieuw Memphis Depay kogelde de bal over de kruising. Vitesse probeerde van alles, tot aan de zestien meter lukte het allemaal nog wel, verder dan wat afstandsschoten kwam de ploeg niet.

De beste kans was nog voor invaller Kevin Leerdam, zijn kopbal kwam recht in de handen van Jeroen Zoet. In de slotfase was Renato Ibarra dicht bij de gelijkmaker, zijn met links geschoten bal, belandde echter tegen de paal. Het bleef 0-1, waarmee PSV te veel en Vitesse te weinig kreeg.