Vitesse voorkomt (voorlopig) verdere crisis na 1-1-gelijkspel tegen PSV

Een half-vol stadion, een geluidsinstallatie die het maar half deed, het dak dat half-open, half-dicht: de ambiance waarin de wedstrijd Vitesse-PSV zich vanmiddag heeft afgespeeld sloot perfect aan bij het schouwspel dat zich gedurende 90 minuten voor de ogen van de amper 17.000 aanwezigen ontwikkelde.

Vitesse-PSV

Het Gelredome oogde en klonk sfeerloos door het stilteprotest van de zuidtribune, dat het gedurende de hele wedstrijd deed zonder aanmoedigingen en trommels. Meest opvallende feit was nog de in beslag name voor de wedstrijd van de talloze witte vlaggen, zak- en spandoeken. Zowel PSV als Vitesse toonden aan dat ze in zwaar weer verkeren en wisten nauwelijks fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen. In de eerste helft kreeg Paul Verhaegh na een prachtige combinatie met Claudemir en Ricky van Wolfswinkel een uitgelezen kans op 1-0, maar hij strandde jammer genoeg op PSV-keeper Isaksson. Vlak voor de thee kon Nordin Amrabat, nadat hij de bal in een ongelukkige kluts  van de onsympathieke Danko Lazovic had gekregen, de regerend landskampioen wel op een 1-0-voorsprong brengen.

Na de pauze bracht trainer Hans Westerhof stormram Niklas Tarvajärvi voor Alexander Büttner (met hem in de opstelling voetbalt Vitesse ze goed als met 10 man), waarna de thuisploeg iets meer druk naar voren kon zetten. Halverwege de tweede helft wist diezelfde Tarvajärvi ook de 1-1 achter Isaksson binnen te prikken. PSV bleef armetierig voetballen, werd wat sterker na het inbrengen van Ibrahim Afellay, al was de beste kans in blessuretijd voor Ricky van Wolfswinkel, maar hij zag zijn inzet gestopt. Vitesse steeg door dit resultaat naar de 16e plek in de eredivisie, de kans op een groter herstel is klein.

(Dit bericht is ook geplaatst op www.arnhem-direct.nl)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse voorkomt (voorlopig) verdere crisis na 1-1-gelijkspel tegen PSV"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.