Vitesse dwingt PSV een gelijkspel af: 0-0

Vitesse heeft zondagmiddag in een boeiend duel met 0-0 gelijk gespeeld tegen koploper PSV. Voor het oog van helaas maar 18.500 toeschouwers wist de thuisclub vooral in de eerste helft soms met kunst- en vliegwerk een Eindhovense treffer te voorkomen. Altijd lag of stond er wel een Arnhems been of voet in de weg. Of de bal caramboleerde naast het doel of Piet Velthuizen was paraat, vooral met een geweldige reactie op een inzet van Ola Toivonen. Behoudens de eerste 10 minuten waarin Lasse Nilsson een fraaie aanval niet doeltreffend wist af te ronden, was Vitesse nauwelijks gevaarlijk. In de laatste fase van de eerste 45 minuten zette PSV een tandje bij. De 0-0-ruststand was voor Vitesse de hoofdprijs.

De tweede helft leek zich volgens eenzelfde patroon te ontwikkelen met PSV als iets bovenliggende partij, maar gaandeweg de wedstrijd kroop Vitesse uit zijn schulp. Onder aanvoering van de wederom uitblinkende Onur Kaya kreeg de thuisclub nu ook zijn kansen. De beste was halverwege zonder twijfel voor Santi Kolk, die na een voortreffelijke aanval zijn inzet gepareerd zag door keeper Isaksson. Niet veel later kon Lasse Nilsson net te weinig richting geven aan zijn inzet met links. PSV had wel dreiging in zijn spel, maar kon Piet Velthuizen niet meer in verlegenheid brengen. Een reeks corners in de slotminuten bracht Vitesse ook geen succes.

Deze 0-0 was al met al een meer dan verdienstelijk resultaat, hetgeen door het merendeel van de toeschouwers aldus werd ervaren. De thuisploeg kan het vizier richten op het linkerrijtje, het elftal staat inmiddels als een huis en herbergt voldoende kwaliteit om een gooi te doen naar een plek in de play-offs voor Europees voetbal.