Vitesse houdt PSV in Gelredome in bedwang: 1-1

Vitesse heeft in de late zondagmiddag een meer dan verdiend gelijkspel gehaald tegen PSV. Na 90 minuten stond het 1-1, wie in het Gelredome aanwezig is geweest, had het niet verbaasd als de volle winst in Arnhem was gebleven. Voor het oog van meer dan 22.000 toeschouwers (o.a. 400 leden van SC Groessen, dankzij de succesvolle actie met amateurclubs uit de omgeving) was Vitesse, zeker gedurende de eerste helft de bovenliggende partij.

Wilfried Bony prikt de gelijkmaker achter Isaksson

In de 2e minuut had de thuisclub eigenlijk al op voorsprong moeten staan. Fank van der Struijk kwam na een schitterende steekpass van Guram Kashia alleen voor doelman Isaksson, die ternauwernood redde. Niet veel later knalde Alexander Buttner maar net over. PSV liet niets zien, het is een vervelende ploeg om naar te kijken en toch kwamen de gasten op voorsprong. Alexander Buttner speelde te zacht terug op Velthuizen en die buitenkans lieten de Eindhovenaren zich niet ontnemen: 0-1 door Tim Matavz na een voorzet van Labyad.

Het was zo’n beetje het enige wapenfeit van PSV-zijde. Vitesse speelde beheerst, er was geen speler die uit de toon viel. Marco van Ginkel stuitte ook op Isaksson en in de slotminuut was Marcus Pedersen ongelukkig met de afronding. De rust brak derhalve aan met een 0-1-achterstand.

In het begin van de tweede helft kon Vitesse niet aanknopen bij de eerste 45 minuten. Na circa 10 minuten viel echter wel de gelijkmaker. Marcus Pedersen bereikte na een slim balletje van Marco van Ginkel de achterlijn en bediende Wilfried Bony, die met links de gelijkmaker binnen knalde: 1-1. Vijf minuten later ranselde Isaksson een vrije trap van Nicky Hofs uit zijn doel en in de rebound van Van der Struijk moest hij opnieuw handelend optreden.

Waar de meesten verwachtten dat PSV last zou krijgen van het doordeweekse Europese duel in Tel Aviv, werden de gasten in het resterende deel de bovenliggende partij. Echt gevaarlijk werd het na een vrije trap van Kevin Strootman, die voorlangs ging en een scrimmage met een hoofdrol voor Wijnaldum. In de kluts kon Velthuizen de bal uiteindelijk oprapen.

Vitesse handhaafde zich door dit resultaat op de vijfde plek en liet zien dat de Europese ambities volledig terecht zijn. Wilfried Bony werd opnieuw tot Man of the Match verkozen.

(Geplaatst op Arnhemdichtbij.nl en Vitesse.org, foto’s: Henk Parren)

Be the first to comment on "Vitesse houdt PSV in Gelredome in bedwang: 1-1"