Vitesse knokt zich in slotminuut langs FC Utrecht: 2-1

Vitesse heeft de zege op VVV Venlo vanavond in Gelredome een passend vervolg gegeven met een 2-1-overwinning op FC Utrecht. Een terechte uitslag, die moeizaam tot stand kwam, omdat het fysiek sterke Utrecht de ruimtes klein hield en daarnaast continu dreigend was in de counter, vooral dankzij de vorige week van een langdurige blessure teruggekeerde Jacob Mulenga. Spits Wilfried Bony was de grote man door beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Net als vorige week mocht de thuisclub het genoegen smaken van een een vroege voorsprong, waarbij de ploeg wel werd geholpen door scheidsrechter Makkelie, die een overtreding op Alexander Buttner buiten de zestien bestrafte met een penalty. Bony knalde onberispelijk binnen: 1-0 in de zesde minuut.

Vitesse was daarna de bovenliggende partij zonder echt veel gevaar te stichten. Gio, de smaakmaker van het duel tegen VVV, kwam niet echt in het stuk voor. De meeste pogingen strandden op of vlak voor de zestien meter. Mulenga miste voor Utrecht de kans op de gelijkmaker, maar hij tikte even later wel op atletische wijze de 1-1 binnen, toen een vrije trap van Alexander Gerndt terugkwam van de lat. Het was de eerste tegentreffer van Vitesse dit seizoen. De 1-1 was tevens de ruststand.

Na de pauze ontspon zich hetzelfde spelbeeld. Vitesse was de bovenliggende partij, maar had het moeilijk met het stugge Utrecht dat in de counter steeds gevaarlijker werd, omdat ook Alexander Gerndt steeds beter ging spelen. De Zweed was gevaarlijk dicht bij de 2-1, de bal verdween echter net naast de goal. De thuisploeg probeerde het wel, maar kon niet echt veel afdwingen.

Dat veranderde wel, toen Julian Jenner het veld moest ruimen voor debutant Jan-Arie van der Heijden, die deze week Ajax verruilde voor Vitesse. Nicky Hofs verhuisde naar de linksbuitenpositie en hij zorgde voor veel meer vernuft dan Jenner. Van der Heijden viel overigens heel verdienstelijk in en zag een knal met rechts maar ternauwernood gered worden door de 42-jarige Rob van Dijk.

In de 80e minuut was de pijp leeg bij Jacob Mulenga. Hij ruimde het veld en vanaf dat moment had Vitesse geen gevaar meer te duchten van de gasten. De ruimtes werden zelfs nog groter toen vijf minuten voor tijd Marcus Nilsson met een rode kaart naar de kant moest.

Rob van Dijk bleek elke keer een sta in de weg. In de 89e minuut was hij echter ook kansloos. Wilfried Bony liep goed door op een lange bal van achteruit, knokte zich tussen twee verdedigers door en gaf de veteraan het nakijken: 2-1. In de tegenaanval ging de bal nog akelig voorlangs, het bleef 2-1. Een verdiende overwinning in een moeilijk duel. Vitesse heeft nu 7 punten uit 3 duels, volgende week wacht Ajax in de Amsterdam Arena.

Andere wedstrijden die ik zag van Vitesse tegen FC Utrecht:

Vitesse verliest geflatteerd van FC Utrecht: 1-4
Vitesse op de valreep naast FC Utrecht: 2-2
Vitesse legt FC Utrecht op de pijnbank: 6-1

(Dit bericht is ook geplaatst op ArnhemDichtbij.nl en Vitesse.org)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse knokt zich in slotminuut langs FC Utrecht: 2-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.