Vitesse verliest geflatteerd van FC Utrecht: 1-4

Wie zondagmiddag niet in de Gelredome is geweest, zou na een blik op het scorebord de indruk krijgen dat Vitesse een kansloze nederlaag heeft geleden tegen FC Utrecht, maar niets is minder waar. De thuisclub had verreweg het meeste balbezit, kreeg ook volop kansen, maar zag na 90 minuten dat FC Utrecht met 1-4 had gewonnen. Ik heb zelden zo’n rare wedstrijd gezien. Op de tribune had je geen moment het gevoel dat Utrecht de leiding had genomen en Vitesse zou gaan verliezen.

Toegegeven, Vitesse begon slecht, omdat de teruggekeerde Slobodan Rajkovic binnen 2 minuten de bal ongelukkig achter doelman Room prikte. Daarna was het in de eerste helft alleen maar Vitesse dat de bal had en de aanval zocht. Inzetten van Julian Jenner, Ismail Aisatti en Nemanja Matic, waren alle een prooi voor Michel Vorm, terwijl Lasse Nilsson eenmaal het zijnet vond en eenmaal hopeloos over schoot. Op slag van rust kwam FC Utrecht weer een keer in de buurt van het Arnhemse doel en het was direct raak. Dries Mertens maakte de 0-2, nadat hij de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten had gekregen.

Na de thee ging de wedstrijd verder, waar deze was opgehouden. Vitesse was de bovenliggende partij en zag Aisatti vanaf zestien meter buiten bereik van Vorm tegen de lat mikken. In de rebound kopte Nilsson over. Binnen een paar minuten was het vervolgens beslist. Vitesse nam op de helft van Utrecht een vrije trap veel te snel en gaf vervolgens ex-Vitessenaar Tim Cornelisse alle ruimte: 0-3. Niet veel later scoorde de sterke Jacob Mulenga zelfs 0-4, hoewel een andere oud-Vitesse-speler, Ricky van Wolfswinkel, duidelijk buitenspel liep. Kort daarop maakte Marcus Pedersen zijn debuut en hij mocht zelfs zijn eerste competitietreffer bijschrijven, omdat hij een schot van Dalibor Stevanovic van richting veranderde: 1-4.

Met nog een half uur te spelen, leek er nog wat mogelijk, maar bij Vitesse ontbeerde de kracht. Een heel merkwaardig duel. Vitesse blijft door dit resultaat op de zestiende plaats bivakkeren.

Eerdere wedstrijden tussen Vitesse en FC Utrecht die ik bezocht:
Vitesse op de valreep naast FC Utrecht: 2-2
Vitesse legt FC Utrecht op de pijnbank: 6-1

Deze post is eveneens geplaatst op Arnhem-Direct.

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse verliest geflatteerd van FC Utrecht: 1-4"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.