Vitesse legt FC Utrecht op de pijnbank: 6-1

Vitesse heeft in een heerlijke lentezon met maar liefst 6-1 gewonnen van FC Utrecht, een directe concurrent in de strijd om een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. De Arnhemmers hebben door de resultaten van afgelopen weekend opeens weer alle kans het seizoen nog met dit succesje af te sluiten.

Na 45 minuten zag het er geen moment naar uit dat een dergelijke score op de borden zou komen. De enige “hoogtepunten” van de eerste helft waren een opstootje op de noordtribune en gejuich vanaf de tribunes bij het zien van de tussenstand in de wedstrijd Ajax-AZ (0-1).

FC Utrecht had voor rust het betere van het spel en Vitesse kon maar moeilijk een vuist maken. In de 44e minuut brak Nicky Hofs de wedstrijd open door na een knappe solo in de 16 meter de thuisploeg naar een 1-0-voorsprong te schieten. De rust bracht enige opwinding door de huldiging van Vitesse E1 en D2 en een optreden van Studenten van de opleiding Fine Art Arnhem die de grasmat van het Gelredome lieten “vliegen.

Comfortabele voorsprong

In de tweede helft kwam de thuisploeg voortvarender uit de startblokken, hetgeen Lasse Nilsson een goede kans opleverde. Rondom de 60e minuut onderging de wedstrijd volledig vanuit het niets een complete metamorfose. In een tijdsbestek van koud vijf minuten verdween alle matheid en doelpunten van Claudemir (2x, zijn eerste treffers van het seizoen) en Paul Verhaegh (na voorbereidend werk van Nilsson), zorgden voor een comfortabele 4-0-voosprong. Vitesse liet de teugels een beetje vieren en dat stelde Hans Somers in staat de 4-1 binnen te koppen. De komst van Santi Kolk, die Van Wolfswinkel afwisselde, zorgde voor nieuw elan. De tot reserve verworden publiekslieveling zette in het verdere vervolg twee keer succesvol aan voor een solo, waarna hij respectievelijk de twee andere invallers Alexander Buttner en Frank van der Struijk in staat stelde de 5-1 en 6-1 te maken.

Wanneer Vitesse de beide resterende wedstrijden tegen Heracles-thuis en ADO Den Haag-uit winnend weet af te sluiten, dan kan alsnog deelname aan de play-offs worden afgedwongen. Het zou onverwachts zijn na een seizoen dat meer diepte- dan hoogtepunten heeft gekend. Deze eclatante zege komt wellicht net op tijd. Eerder deze week vielen bij alle seizoenkaarthouders de brieven op de deurmat om tegen een gereduceerd tarief ook volgend seizoen weer de tribunes te bemannen. Een stukje goed getimede klantenbinding. Voor mij zit het seizoen er op, bij de wedstrijd tegen Heracles laat ik in verband met een vakantie verstek gaan.

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse legt FC Utrecht op de pijnbank: 6-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.