Vitesse weet niet meer wat voetballen is

Vitesse houdt zicht op de play-offs voor Europees voetbal zou de titel van dit bericht kunnen luiden, maar ik heb toch voor een andere kop gekozen. Vitesse speelde tegen ADO Den Haag opnieuw een dramatische wedstrijd en mocht de handen dichtknijpen dat na 90 minuten een 2-2-stand op het scorebord stond.

Wat Vitesse sinds de winterstop onder leiding van Rob Maas laat zien heeft helemaal niets met voetballen te maken. Dat is tot daar aan toe, maar als toeschouwer wil je op zaterdagavond gewoon een leuke avond hebben en dat zit er gewoon niet meer in. Het is niet om aan te zien.

Onsamenhangend, tikkie breed, tikkie terug, draven met de bal (Nakamba), een veldbezetting die niet klopt, nauwelijks kansen en dan ook nog een pupillen-achtige eigen goal (Maikel van der Werff). Je kunt het de spelers misschien niet eens kwalijk nemen dat ze er niets van terecht brengen. Ik vraag me wel af wat ze de hele week op die prachtige trainingsaccommodatie van Papendal doen.

Rob Maas heeft het elftal alle zelfvertrouwen ontnomen, dit keer was het konijn uit zijn hoed de basisplaats van Valeri Qazaishvilli als linksbuiten. Binnenkort zal wel naar buiten komen dat de Georgier weg wil bij Vitesse. Hopelijk gaat Rob Maas hem voor, anders vrees ik een dramatische terugval in de verkoop van seizoenkaarten.

De directie van Vitesse zal er ongetwijfeld op wijzen dat onder Peter Bosz net zo veel punten werden behaald als nu, maar er is ongetwijfeld een fabel voorhanden over hoe je jezelf voor de gek kunt houden.

ADO Den Haag kwam in Gelredome snel op voorsprong in de 7e minuut door een treffer van Mike Havenaar. Guram Kashia kopte uit een vrije trap van Lewis Baker ca. tien minuten voor rust de gelijkmaker binnen. Halverwege de tweede helft kopte Maikel van der Werff op knullige wijze de bal achter zijn eigen doelman Eloy Room.

Een minuut voor tijd knalde Denis Oliinyk onverwachts de 2-2 achter doelman Hansen. In de slotminuten werd het nog bijna 3-2, maar de bal van de Japanner Ota, die al zijn zesde gele kaart kreeg, werd van de doellijn gehaald.