Vitesse kansloos tegen Ajax, ondanks bliksemstart: 1-5

Vitesse heeft vanmiddag in een goed gevuld Gelredome kansloos verloren van Ajax: na 90 minuten stond er een stand van maar liefst 1-5 op de borden. En dat terwijl de middag geweldig begon voor de thuisclub, toen na koud 3 minuten Dalibor Stevanovic het stadion deed ontploffen en de 1-0 achter Maarten Stekelenburg tikte. Een paar minuten later raakte Vitesse Piet Velthuizen kwijt, hij kon niet verder spelen na een ongelukkige botsing met Jan Vertonghen.

Voordat zijn vervanger Eloy Room goed en wel was warm gedraaid, had Ajax al het heft in handen genomen. In een tijdsbestek van een paar minuten scoorde Marko Pantelic twee keer en vanaf dat moment was eigenlijk al duidelijk dat dezelfde surprise als vorig jaar er niet in zat. Vitesse werd nauwelijks gevaarlijk en mocht van geluk spreken dat Luis Suarez voor open goal de bal naast schoof. De Uruguayaan kwam daarna nooit meer echt in de wedstrijd. Na een half uur spelen haalde scheidsrechter Ruud Bossen zich de woede van heel Arnhem op de hals door geen strafschop toe te kennen aan de thuisploeg na een overduidelijke handsbal. De rust werd bereikt met 1-2.

Vlak na de thee besliste Ajax de wedstrijd binnen een paar minuten, Marko Pantelic schoot de 1-3 binnen. Vitesse probeerde het wel, zag dat een inzet van Lasse Nilsson net werd naast getikt, maar verder deed Ajax het rustig aan. Via doelpunten van Kennedy en Ismail Aisatti werd het 1-5. Omdat Ajax het verder wel geloofde en Vitesse niets meer kon, bleef het daar ook bij. Jammer, het kan niet elk jaar feest zijn.

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse kansloos tegen Ajax, ondanks bliksemstart: 1-5"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.