Vitesse kan geen vuist maken tegen Ajax: 0-1

Voor het oog van bijna 21.000 toeschouwers (een seizoensrecord) heeft Vitesse zondagmiddag met 0-1 verloren van Ajax. De trainerswissel bij de Amsterdammers is net op tijd gekomen, voor Vitesse een week te vroeg. De thuisclub had in de eerste helft vrijwel niets in te brengen tegen Ajax, dat binnen 1 minuut al een enorme kans kreeg via Sulejmani die keihard naast schoot. Na een kleine 10 minuten liet de volledig vrijstaande Christian Eriksen doelman Room kansloos vanaf rand strafschopgebied: 0-1.

In het verloop van de eerste helft was er maar een ploeg die voetbalde, Ajax. Vitesse had nauwelijks balbezit en kreeg van Ajax geen tijd om ueberhaupt maar een aanval op te zetten. De thuisclub mocht de handen dicht knijpen dat het met de rust geen verdere schade had opgelopen. Vlak voor rust moest Maarten Stekelenburg voor een eerste keer ingrijpen na een knal van Davy Pröpper.

Na de thee kwam Vitesse, met Marco van Ginkel voor Davy Pröpper, agressiever uit de startblokken zonder het Ajax echt moeilijk te kunnen maken. De counters van de Amsterdammers oogden steeds weer gevaarlijker. Rond de 60e minuut kon je vanaf de tribune wel zien, dat Ajax een onrustige week achter de rug had met een duel tegen AC Milan nog in de benen.

Ajax begon vermoeid te ogen en zette steeds minder druk naar voren, waardoor Vitesse zich zowaar iets vaker in de buurt van Maarten Stekelenburg kon begeven. De keeper moest eenmaal een belangrijke redding verrichten op een schot van Dailbor Stevanovic. De meeste pogingen bleven steken in goede bedoelingen en tot een echt slotoffensief kwam het ook niet meer, ondanks het inbrengen van Wiljan Pluim en Julian Jenner.

De opluchting bij Ajax was groot, bij Vitesse is het wachten op versterkingen in de winterstop, maar meer dan een kleurloze positie in het rechterrijtje lijkt er echt niet meer in te zitten. De flow waarin Ajax terecht lijkt te zijn gekomen, gaat in mijn ogen tot de titel leiden.

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse kan geen vuist maken tegen Ajax: 0-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.