Onmachtig Vitesse verliest van Heracles Almelo: 1-2

Vitesse verkeert in crisis. In de voorbeschouwing werd nog gerept over het feit dat de Arnhemmers dit seizoen vooral tegen mindere goden de punten pakken, tegen laagvlieger Heracles, vorig jaar de revelatie van de eredivisie, werd vanmiddag met 1-2 verloren. Vitesse zakt naar de 9e plaats en met deze vorm en de brede middenmoot van de eredivisie zal het een hele toer worden in het linkerrijtje te eindigen.

De eerste helft had weinig om het lijf. De gevaarlijkste man aan Arnhemse kant was Nathan. In de 13e minuut zag hij technisch knappe inzet gekeerd door Castro. Ongeveer halverwege de eerste helft dwong hij de keeper opnieuw tot een redding. Na ca. 35 minuten soleerde hij knap langs zijn directe tegenstander, waarna Ricky van Wolfswinkel de voorzet bijna tot doelpunt promoveerde, maar hij zag de bal rakelings voorlangs gaan. Heracles stelde er niets tegenover, voor de thuisclub klonk een licht fluitconcert bij de rust.

Een samenvatting van die eerste helft: te trage opbouw, geen enkele druk op de bal, het voetbal is vlees noch vis. Sommigen speelden onthutsend zwak (Rashica, Yeini).

Vitesse startte de tweede helft een stuk voortvarender. Nathan testte opnieuw de kwaliteiten van Castro, die de bal uit de bovenhoek haalde. Niet veel later mocht de thuisclub van geluk spreken dat ex-Vitessenaar Brahim Darri de bal recht in de handen van Eloy Room mikte.

Het spel ging op en neer en na een korte hoekschop kopte Miatzka de bal op de lat. In de 60e minuut was het dan toch raak. Na een vlot lopende aanval bracht Rashica Ricky van Wolfswinkel in stelling die akelig rustig bleef voor de goal: 1-0. Lang kon Vitesse niet genieten van de voorsprong, bij een solo van Brahim Darri gleed Lewis Baker uit. De linksbuiten krulde de bal prachtig in de bovenhoek.

Een kwartier voor tijd tikte Guram Kashia Brandley Kuwas aan, waarna Danny Makkelie naar de stip wees. Samuel Armenteros stuurde Room naar de verkeerde kant. Een offensief van de gastheren mocht niet meer baten, de zege van Heracles kwam niet meer in gevaar.

Eerdere duels in Gelredome van Vitesse tegen Heracles Almelo die ik zag:

(Bericht origineel geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Onmachtig Vitesse verliest van Heracles Almelo: 1-2"