Voetbalmaterialen Football Maties voor Kinderhulp Burkina Faso

Football Maties heeft de Stichting Kinderhulp Burkina Faso voorzien van 100 paar voetbalschoenen, 100 ballen en sporttenues voor 10 teams.

Sportveld_Centre_Beog_Koamba_in_Kaya4

De ingezamelde materialen zullen worden gebruikt in het Centrum voor Straatkinderen in de plaats Kaya. Kinderhulp Burkina Faso is 17 jaar geleden opgericht door Monique Wolters. Monique is ooit begonnen in het dorpje Namsigui waar inmiddels al veel projecten zijn gerealiseerd.

In de stad Kaya is in 2007 een Centrum voor straatkinderen geopend, waarin 36 jongens in de leeftijd van 12 tot 16 jaar wonen. De jongens worden toegewezen door het Ministerie van Sociale Zaken en krijgen onderdak, drie maaltijden per dag, kleding en medische verzorging.

“Wij streven er in het geval van ons Centrum voor straatkinderen naar dat de jongens zo veel mogelijk in contact komen met de jeugd uit de stad Kaya en dat doen we voornamelijk door middel van voetbal’” aldus Monique Wolters. “Het is een groot gemis dat de jongens vaak nog niet eens een voetbal tot hun beschikking hebben, maar met de nu geleverde materialen van Football Maties doen we de jongens ontzettend veel plezier.”

Football Maties kan altijd tweedehands voetbalschoenen gebruiken, die kunnen worden gestuurd naar Tivolilaan 205, 6824 BV Arnhem. Op www.footballmaties.nl staat exact beschreven hoe je dat kunt doen.

De kleding die nu naar Burkina Faso gaat, heeft Football Maties gekregen van o.a. VRC Veenendaal.

Meer informatie over de Stichting Kinderhulp Burkina Faso is te vinden op http://www.kinderhulpbf.nl.

Be the first to comment on "Voetbalmaterialen Football Maties voor Kinderhulp Burkina Faso"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.