Vitesse Betrokken schenkt gebruikte kleding aan Football Maties

 

Vitesse_Betrokken

Vitesse Betrokken heeft aan Football Maties gebruikte kleding ter beschikking gesteld. Stichting Football Maties zal de geschonken materialen beschikbaar stellen aan Schoolsport Kameke, een project in Oeganda.

Dit project is een initiatief van Egoli Africa, een stichting die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Esther Haaisma. “De materialen zijn bestemd voor basisschool Good Shepherd Nursery and Primary School (Goshenap) en middelbare school Good Shepherd High School (Goshis). Egoli Africa hoopt in een later stadium ook kleedkamers te kunnen bouwen en in samenwerking met Football Maties een sportprogramma en sportlessen onder leiding van trainers te kunnen realiseren”, aldus Esther Haaisma. Meer informatie over dit ptoject is te vinden op http://bit.ly/1LYWIo7.

Tweede ronde in Afrika

Martijn de Wild, coördinator bij Vitesse Betrokken, de sociaal-maatschappelijke afdeling van Vitesse die maatschappelijk initiatieven ondersteunt. “Wij vinden het mooi dat onze gebruikte kleding via Football Maties een nieuwe bestemming krijgt en we vinden het bijzonder dat we veel kinderen in Afrika er blij mee mogen maken.”

Football Maties is bijzonder content met de kleding van Vitesse Betrokken, die hierdoor een mooie tweede bestemming krijgt. Voor Football Maties heeft de donatie een extra dimensie, de Stichting heeft opslagruimte in Kantoorgebouw De Enk in Arnhem. Football Maties hoopt hiermee het startschot te geven voor een langdurige samenwerking en deze uit te breiden met het grote aantal amateurclubs uit de omgeving.

Het doel van de Stichting Football Maties is om andere stichtingen en organisaties, die voetbal voor kinderen in ontwikkelingslanden gebruiken als middel om kinderen ‘Social Skills’ bij te brengen te ondersteunen en te stimuleren. Meer informatie over Football Maties is te vinden op http://www.footballmaties.com.

 

Football Maties

Be the first to comment on "Vitesse Betrokken schenkt gebruikte kleding aan Football Maties"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.