Vera Pauw, ambassadrice van Football Maties

Vera Pauw heeft zich voor de periode van een jaar als ambassadrice verbonden aan de Stichting Football Maties. De oud-international en -bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal bekleedt momenteel de functie van bondscoach in Zuid-Afrika en denkt dat zij vanuit die positie veel voor Football Maties kan betekenen.

 

Vera_Pauw397

 

Vera Pauw: “Ik ken de wegen in Zuid-Afrika, weet hoe de hazen lopen en ervaar van dichtbij dat er enorm veel behoefte is aan zowel voetbalschoenen als – kleding. Football Maties verzamelt die materialen in Nederland, waarbij de kwaliteit vaak nog uitstekend is.”

Gebruikte voetbalschoenen

Elke voetballend kind droomt natuurlijk van een paar nieuwe schoenen. Vera Pauw: “In Zuid-Afrika blijft het vaak bij een droom, de keuze bestaat hier eerder uit bijna nieuwe of helemaal geen schoenen. Gebruikte voetbalschoenen zijn derhalve meer dan welkom, zelfs speelsters van het Nationale vrouwenteam zijn ermee geholpen. De materialen die Football Maties inzamelt en van veel clubs in Nederland krijgt aangeboden, krijgen in Zuid-Afrika, maar eigenlijk in het hele continent, een prachtige tweede bestemming.”

Vera Pauw speelde tussen 1983 en 1989 89 interlands en was vele malen aanvoerder. In de periode van 2004 tot 2010 was zijn bondscoach van Oranje. Het doel van de Stichting Football Maties is om andere stichtingen en organisaties, die voetbal voor kinderen in ontwikkelingslanden gebruiken als middel om kinderen ‘Social Skills’ bij te brengen te ondersteunen en te stimuleren. Meer informatie over Football Maties is te vinden op http://www.footballmaties.com.

Be the first to comment on "Vera Pauw, ambassadrice van Football Maties"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.