Vitesse wint met 3-1 van PEC Zwolle

Vitesse heeft zaterdagavond voor het eerst na zes wedstrijden de volle winst gepakt. Tegen PEC Zwolle werd het een moeizame zege: 3-1. Pas in de slotseconden wisten de gastheren de overwinning veilig te stellen, waardoor toeschouwers goed gemutst naar huis gingen. Een doelpunt in de slotfase brengt altijd iets aparts, maar goed was het opnieuw niet.

De eerste 30 minuten gebeurde in Gelredome niets noemenswaardigs. PEC Zwolle kreeg nog de grootste kans maar Bart Schenkeveld raakte de bal met zijn hoofd volledig verkeerd. Na ruim een half uur trapte Dirk Marcellis Lewis Baker op de hielen, de Engelsman benutte de strafschop feilloos: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Vitesse de score na een prachtig uitgevoerde counter, die begon bij doelman Eloy Room. De bal belandde uiteindelijk bij Yunin Zhang, die de voorzet van Milot Rashica achter Mickey van der Hart klopte.

De Chinees zag in de eerste helft twee doelpunten onterecht afgekeurd, maar maakte een uitstekende indruk. Sterk aan de bal, altijd aanspeelbaar, doelgevaarlijk. Hij zag in de eerste helft twee treffers onterecht afgekeurd. PEC Zwolle maakte een armzalige indruk, die ploeg staat niet niets in het rechterrijtje.

Na de thee was er lang sprake van een status quo. Vitesse kreeg wat kansjes, gescoord werd er niet. Dat deed Bart Schenkeveld wel. Uit een corner kopte hij volledig vrijstaand de bal achter Room. Vitesse-PEC Zwolle was daarmee opeens weer een wedstrijd. De gasten namen meer risico, Vitesse kreeg daardoor meer ruimte. Zhang had de 3-1 op de voeten, maar kwam een teenlengte te kort. In de blessuretijd ging ook Zwolle-keeper Van der Hart mee naar voren bij een corner. Vitesse kwam goed weg, de bal caramboleerde via de lat terug het veld in. Het speelveld lag daardoor volledig open en via een Lewis Baker en Mitchell van Bergen kwam de bal voor de voeten van Nathan die alleen maar hoede binnen te tikken: 3-1.

Een broodnodige zege met twee uitwedstrijden voor de boeg in Rotterdam tegen Sparta en Feijenoord. Vitesse speelt op 15 januari de eerstvolgende thuiswedstrijd. Yunin Chang werd terecht gekozen tot Man of the Match.