Vitesse overtuigt tegen koploper PEC Zwolle: 3-0

Vitesse heeft zondagmiddag de Airbornewedstrijd tegen PEC Zwolle, tot aan de komst naar Gelredome koploper in de eredivisie, met overtuigende cijfers gewonnen: 3-0. Een score die makkelijk nog hoger had kunnen uitvallen, de thuisclub liet een behoorlijk aantal kansen benut.

Vitesse-PEC Zwolle
Vitesse borduurde met het vertoonde spel voort op de eerdere thuisduels tegen Heracles Almelo en FC Twente. Verzorgd van achteruit, zoekend naar de vrije man. Dat leidde direct in de openingsfase al tot enkele speldenprikken, al bleven echt grote kansen uit. De gasten kwamen een enkele keer gevaarlijk uit, Piet Velthuizen was op zijn post.

Na ruim een half uur spelen kwam Vitesse op voorsprong, nadat bij een verre ingooi van Kevin Leerdam Mike Havenaar de bal doorkopte en iedereen bij PEC over de bal heenmaaide. Lucas Piazon stond vogelvrij, bleef kalm en scoorde zijn eerste doelpunt in de eredivisie. De 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Vitesse bleef de bovenliggende partij en kreeg hele en halve kansen. Mike Havenaar kopte op de lat, Kevin Leerdam krulde met zijn zwakke linkerbeen de bal tegen de paal en vooral Renato Ibarra kende weinig geluk in de afwerking. Het wachten was op de 2-0 en die kwam van het hoofd van Kevin Leerdam, die de bal uit een corner van Theo Janssen in de verre hoek kopte.

Vitesse verslapte iets, waardoor PEC enkele keren gevaarlijk oogde, maar steeds was Velthuizen op zijn post. Een keer kreeg hij op de doellijn assistentie van Guram Kashia. Bij Vitesse maakte vervolgens Fransesco zijn (veelbelovende) debuut, een rasvoetballer die samen met Ibarra aan Lucas Piazon de gelegenheid bood de 3-0-eindstand binnen te tikken. Kakuta maakte ook nog zijn eerste (veelbelovende) speelminuten in dit seizoen.

De stand stond ook na 90 minuten op het bord. Vitesse won vorig seizoen met samengeknepen billen met 2-1 van PEC, de zege kwam nu geen moment in gevaar. Wanneer Vitesse met zijn relatief smalle selectie verschoond blijft van veel gele kaarten en/of blessures, dan is de ploeg volgens mij toch opnieuw een dark horse in de race om de titel.

(Foto: Nusport.nl)

(Bericht gemaakt als blogger van Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse overtuigt tegen koploper PEC Zwolle: 3-0"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.