Vitesse boekt zesde zege op rij tegen PEC Zwolle: 2-1

Vitesse heeft in een sfeervol en goed bezet Gelredome tegen PEC Zwolle de zesde zege op rij geboekt. De directe concurrent voor een plek in de play-offs werd dikverdiend met 2-1 verslagen. PEC Zwolle beleefde een droomstart. Uit een ingooi, die eigenlijk een corner had moeten zijn, van Bart van Hintum, kopte Mustafa Saymak van dichtbij de 0-1 binnen. De zwakke Rochdi Achenteh liet zich (weer) verrassen. Het duurde tot de 20e minuut voordat Vitesse goed grip kreeg op het duel.

Er kwamen kansjes en kansen voor de sterk spelende Valeri Qazaishvili en Bertrand Traore. Doelman Warner Hahn was echter steeds alert, ook na een punter van Zakaria Labyad. In de 34e minuut was het wel raak, wederom door een treffer van Bertrand Traore. Vitesse pakte daarna door en kort daarop was het bijna 2-1. Na een verre pass van Zakaria Labyad stuitte Bertrand Traore echter opnieuw op de Zwolse keeper.

Kort voor rust zette Kevin Diks aan voor een solo en hij kon alleen worden gestopt door Ben Rienstra, die aan de noodrem trok. De normaal zo trefzekere Marko Vejinovic knalde de bal vanaf elf meter echter hoog over. De rust brak derhalve aan met 1-1.

 

Stiftbal Davy Pröpper

Vitesse had weinig last van de misser en zette PEC in de tweede helft ook richting de Zuidtribune continu onder druk. Bij elke poging bleek Warner Hahn een grote sta in de weg. In de 64e minuut was hij echter kansloos op een stiftbal van Davy Pröpper, die na een korte solo koel bleef en de 2-1 op het scorebord zette. De Vitesse-middenvelder was voor de zoveelste keer dit seizoen de beste man van het veld en werd opnieuw terecht gekozen tot Man of the Match. Vitesse gaat komende zomer de hoofdprijs voor hem krijgen.

PEC Zwolle ging daarna over tot pompen of verzuipen, mede door het inbrengen van Eli Babalj, Peter Bosz reageerde adequaat door Dan Mori in te zetten. Dennis Oliynyk mikte de bal nog op de paal.

Vitesse ging door de zege op de ranglijst over PEC Zwolle heen. De thuisclub zorgde bovendien voor een historisch feitje, want het was in de geschiedenis van de eredivisie nog niet eerder voorgekomen dat een ploeg zes wedstrijden in de maand februari wist te winnen.

Een eerder duel tegen PEC Zwolle dat ik in Gelredome zag:

Vitesse overtuigt tegen koploper PEC Zwolle: 3-0

 (Dit bericht is origineel geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse boekt zesde zege op rij tegen PEC Zwolle: 2-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.