Maasbert Schouten nieuwe voorzitter Vitesse

Vitesse heeft vanaf maandag 14 december a.s. in de persoon van Maasbert Schouten een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Hij volgt Kees Bakker op, die sinds ruim een jaar die functie bekleedde. De nieuwe voorzitter maakt al sinds november 2008 deel uit van RVC en heeft zich in het afgelopen jaar vooral bezig gehouden met adviezen op het gebied van ondernemerschap en commercie. Zijn werkzaamheden worden uitgebreid en hij zal zich gaan inzetten om actief bij te dragen aan de groei van Vitesse. De eerste klus die hij oppakken is (nieuwe) investeerders te vinden, met als doelstelling per 1 juli 2010 80% van de aandelen te hebben verkocht, waarbij de club er nadrukkelijk naar streeft om meerdere zakelijke en/of particuliere investeerders aan zich te binden in plaats van aan een partij. De financiële- en concurrentiepositie van Vitesse ten opzichte van andere betaald voetbalclubs zou hierdoor danig moeten verbeteren.

Op de website van Vitesse geven algemeen directeur Paul van der Kraan en de nieuwe voorzitter hun geloofsbrieven af:

Paul van der Kraan: “Het is voor de club heel goed dat Maasbert Schouten bereid is nog meer energie in Vitesse te steken. Het mobiliseren van ‘nieuw’ geld om de club vooruit te helpen is een tijdrovende bezigheid, die ik in mijn eentje niet optimaal kan uitvoeren. Maasbert beschikt over ondernemersgeest en de kwaliteit om mensen te enthousiasmeren. Onder het motto ‘samen sta je sterk’ zal de actievere rol van Maasbert bij dragen aan meer slagkracht. Iets wat in een tijd van economische recessie en met het recente verleden van Vitesse geen overbodige luxe is. De laatste jaren zijn wij steeds terug geworpen op overleven. Dit heeft gezorgd voor een verwijdering tussen club, publiek en sponsors. Dat proces moeten we snel keren. Iedereen moet weer trots worden op Vitesse! Het moment is nu aangebroken om plannen om te zetten naar uitvoering. Ik denk hierbij met name aan het realiseren van een voller stadion.”

Maasbert Schouten, voorzitter RvC: “Ik wil graag een actievere bijdrage gaan leveren aan de groei van Vitesse. Er zijn drie pijlers waar ik mij, samen met Paul van der Kraan, op ga richten. Behalve het actief werven van mede-investeerders zijn dat de uitbreiding van de commerciële afdeling en het verstevigen van de bestaande relaties. Dit betekent meer en persoonlijkere aandacht voor onze klanten en uitvoering van beleid op basis van hun wensen. Voetbal blijft het kloppend hart van onze club. Een florerende commerciële organisatie is hierbij een must. Het geelzwarte bloed moet weer op volle kracht, en door alle geledingen van Vitesse, worden rondgepompt.”

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Maasbert Schouten nieuwe voorzitter Vitesse"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.