Britse voetbalbond komt met gedragsregels voor Twitter

De Football Association (FA), de Engelse tegenhanger van de Nederlandse voetbalbond KNVB, heeft er genoeg van. Bij monde van voorzitter David Bernstein heeft de organisatie aangekondigd een ‘code of conduct’ voor Twitter in het leven te gaan roepen. Daarin staat hoe spelers zich moeten gedragen op Twitter en andere social media. De rel die international Ashley Cole onlangs op Twitter wist te veroorzaken, is kennelijk de druppel geweest.

Cole, linksback van Chelsea en het Engelse nationale elftal (zie foto hierboven), liet via een tweet weten het niet eens te zijn met de wijze waarop de FA zijn ploeggenoot en mede-international John Terry aan een kruisverhoor onderwierp vanwege vermeende racistische opmerkingen. Cole verwijderde de tweet en bood later zijn verontschuldigingen aan.

Spelers die zich niet aan de gedragscode conformeren, lopen het risico te worden uitgesloten van international wedstrijden. Bernstein over het initiatief: “Veel voetballers realiseren zich nauwelijks dat zij een rolmodel hebben met een grote voorbeeldfunctie. Wat zij communiceren heeft grote impact op velen. Wat we nu doen is eigenlijk een inhaalslag voor iets dat we jaren geleden hadden moeten doen.”

De spelers van het Engelse nationale team hebben inmiddels een presentatie gekregen met 10 punten, waaraan hun gedrag op de sociale media zou moeten voldoen.

Bron, ©Twittermania, @VincentL

Be the first to comment on "Britse voetbalbond komt met gedragsregels voor Twitter"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.