Ajax-FC Twente in de Gelredome?

De niet-voetballiefhebber zal het ook niet kunnen ontgaan. De eredivisie stevent wederom af op een bloedstollend slot. <a href=”http://www.youtube.com/watch?v=8DVRJu161sU” target=”_blank”>Het historische einde van het seizoen 2006-2007</a> toen PSV uiteindelijk met een doelpunt verschil beslag wist te leggen op de titel, staat bij menigeen nog vers in het geheugen gegrift. Een vergelijkbaar scenario ligt in het verschiet, temeer daar op de slotdag de twee inmiddels belangrijkste rivalen, Ajax en FC Twente, elkaar in een rechtstreeks duel treffen in de Amsterdam Arena.

De KNVB heeft er inmiddels een traditie van gemaakt dat in de twee laatste competitierondes de aftrap van alle wedstrijden tegelijkertijd op zondagmiddag 14.30 uur moet plaatsvinden. Om competitievervalsing te voorkomen en aldus zal geschieden op zondag 15 mei. Alle ogen zijn gericht op Amsterdam, waarschijnlijk ook die van de toeschouwers in het Gelredome, waar Vitesse op de slotdag aantreedt tegen Excelsior.

Na komend weekend weten we of het laatste duel van de Arnhemse club een wedstrijd om des keizers baard is. Tijdens het vorige thuisduel van <a href=”http://www.arnhem-direct.nl/berichten/20110416_vitesse_boekt_belangrijke_zege_op_fc_groningen_2_1″ target=”_blank”>Vitesse tegen FC Groningen </a>gingen rondom mij op de Oosttribune al stemmen op dat het op 15 mei voor de televisie wel eens spannender zou kunnen zijn dan in Gelredome. En of men dan wel de moeite moet nemen het teleurstellende seizoen 2010-2011 af te sluiten.

Het voorbije weekend heeft het vertonen <a href=”http://www.sport28.nl/berichten/39110428_videobeelden_doen” target=”_blank”>van beelden in de Arena van Feyenoord-PSV</a> nogal wat stof doen opwaaien, waarvan de resten nog niet zijn nedergedaald. “Competitievervalsing”, “nog nooit heeft 020 gejuich voor doelpunten van 010” etc. En toch….wanneer ik Vitesse was, dan zou ik voor Vitesse-Excelsior erop zinspelen dat de ontknoping om de landstitel live via de schermen in het Gelredome kan worden gevolgd om Vitesse-Excelsior in een sfeervolle ambiance te laten plaatsvinden. Iemand bij <a href=”http://www.vitesse.nl/” target=”_blank”>Vitesse</a> te vinden voor dat idee?

Be the first to comment on "Ajax-FC Twente in de Gelredome?"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.