Voetbal International opnieuw op bezoek in Arnhem

Het hele voetbalseizoen kijk ik op woensdag al met meer dan gemiddelde belangstelling naar de brievenbus, het moment dat de papieren editie van Voetbal International bij mij op de mat valt. De reden is overduidelijk, Vitesse is doorgedrongen tot de top vier van Nederland en hoewel de titel sinds afgelopen weekend na de 3-3 bij Roda JC uit zicht is, valt er steeds wel weer wat te melden uit het Arnhemse. Deze week bijvoorbeeld de primeur dat Theo Janssen er misschien wel mee gaat stoppen komende zomer en een interview met Mike Havenaar, die de scepsis heeft overwonnen en inmiddels ook regelmatig zijn waarde voor Vitesse aantoont.

 

Nederland Voetballand is een vaste rubriek, waarin wekelijks een van de vele duizenden voetbalvelden in beeld wordt gebracht. Deze week is er op de pagina 56 en 57 een actiefoto van een van de velden in Arnhem, nadat enkele jaren terug al het hoofdveld van VDZ Arnhem in beeld was. De eer valt ditmaal te beurt aan Elsweide 2 en DVOV 4, die een duel afwerken op het terrein van Eendracht. En passant wordt ook een stukje geschiedenis geschreven over het HERT, het kunstwerk dat vanaf IJsselloord II over de wijde omgeving uitkijkt:

‘De bal lijkt even zoek, maar dat is niet enige opvallende aan deze foto. De wedstrijd tussen het rood-blauwe Elsweide 2 en DVOV 4 (1-4), op het terrein van het naburige Eendracht Arnhem, heeft als toeschouwer een reusachtig hert. Het Bambi-achtige decor is te danken aan het kunstenaarscollectief GANG, dat zeven jaar geleden in opdracht van energiebedrijf Essent een plaatstalen kunstwerk van acht meter hoog en gewincht van anderhalve ton vervaardigde. De keuze viel op een hert omdat dat dier het beeldmerk is voor zowel Arnhem als de Veluwe. Vorig jaar, bij het vertrek van Essent, deed het bedrijf het kunstwerk cadeau aan de stad. HERT, zoals het officieel heet, stond jarenlang op het dak van het plaatselijke busstation, maar kijkt sinds september 2012 vanaf de heuvel langs de A12 uit over Sportpark Over Het Lange Water.’

De foto is opnieuw van fotograaf Rudy Leukfeldt.

(Bericht geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Voetbal International opnieuw op bezoek in Arnhem"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.