Voetbal International bezoekt VDZ

Het Nederlandse voetbal moet terug naar de basis: geen dure buitenlanders meer, eigen jeugd opleiden en aandacht voor de sport in de breedte, lees amateurvoetbal. In dat kader heeft de papieren editie van Voetbal International sinds het begin van deze voetbaljaargang een nieuwe rubriek, DEBASIS, waarin een willekeurige amateurclub wordt voorgesteld. In de editie van deze week wordt op pagina 50-51 vanuit een bijzonder perspectief, nl. van bovenin de tribune, een kort profiel geschetst van VDZ, de club waar ik zelf mijn eerste en laatste voetbalkunsten heb vertoond.

De begeleidende tekst in het blad luidt:
Sportpark ’t Cranevelt in Arnhem-Noord ligt in een bosrijke omgeving aan de Jan Eikenslaan, genoemd naar de in 2000 overleden erevoorzitter. Het is sinds jaar en dag de thuishaven van VDZ, Volharding Doet Zegevieren. De schitterende overdekte hoofdtribune dateert uit 1923 en garandeert de toeschouwers een comfortabele, droge zitplaats. De trots van de vereniging heet intussen de Geert Egging-tribune, genoemd naar een in 2001 overleden lid van verdienste. VDZ is een florerende club met ruim duizend leden. De thuisploeg won de wedstrijd tegen HAVO uit Haalderen met 1-0.

VDZ komt dit jaar uit in de klasse 4F. De foto is van Rudy Leukfeldt.

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Voetbal International bezoekt VDZ"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.