Vitesse verspeelt dure punten tegen NAC Breda na blunder Piet Velthuizen: 2-2

Blunder Piet

Vitesse heeft de goede serie wedstrijden van de voorbije weken geen vervolg kunnen geven. Tegen laagvlieger NAC Breda werd het teleurstellend 2-2. Het gelijkspel was vooral Piet Velthuizen aan te rekenen, die opzichtig blunderde bij de 2-2 van ex-Vitessenaar Adnane Tighadouini.

De thuisploeg begon zoals gebruikelijk veelbelovend en in een hoog tempo. Het doel van Jelle ten Rouwelaar werd diverse keren onder vuur genomen, de routinier was echter telkens op zijn post.

Vitesse speelde eigenlijk net weer een tempo te laag, maar kreeg hulp van scheidsrechter Makkelie die makkelijk een penalty gaf na een overtreding op Dennis Oliinyk. Marko Vejinovic knalde onberispelijk binnen: 1-0. Tien minuten later kreeg NAC eveneens de kans vanaf elf meter de stand gelijk te trekken, Erik Falkenburg knalde de bal ver naast en hoog over. Abiola Dauda had nog de beste kans op 2-0, maar hij gleed bijna op de doellijn staande uit, waardoor de rust aanbrak met 1-0. Die stand deed te weinig recht aan het spelbeeld.

In de tweede helft was Vitesse opnieuw de bovenliggende partij, maar na een uur stond het plotseling 1-1. Piet Velthuizen bracht eerst nog knap redding, maar de eerder genoemde Adnane Tighadouni tikte alsnog de 1-1 binnen.

Vitesse kon daarmee opnieuw beginnen, terwijl het beste alweer uit het spel was verdwenen. Het inbrengen van Vako en Renato Ibarra bracht weinig verandering/verbetering. Vitesse drukte wel, de uitvallen van NAC werden talrijker en gevaarlijker. Het was uiteindelijk Marko Vejinovic die in de 80e minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied over de muur krulde: 2-1. De opluchting in het veld en bij de dug-out was groot.

De slotfase werd uiteindelijk bijzonder spannend. De verdediging van Vitesse leek poep in de broek te hebben op de momenten dat Adnane Tighadouni de bal had. Hij hield soms wel drie man bezig en schreef uiteindelijk de 2-2 op zijn naam, met hulp van Velthuizen. De doelman is geen keeper meer die punten pakt. Vitesse verloor daardoor niet alleen twee dure punten, maar slaagde er opnieuw niet in achterin de nul te houden. Een gelijkspel tegen een dergelijke zwakke ploeg, mag niet gebeuren bij een club die pretendeert dat ze eigenlijk bovenaan had kunnen staan.
Eerdere duels tegen NAC Breda die ik zag in Gelredome:

 

(Foto: Nu.nl)

Be the first to comment on "Vitesse verspeelt dure punten tegen NAC Breda na blunder Piet Velthuizen: 2-2"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.