Vitesse wakkert de hoop aan in Gelredome

Vitesse heeft vanavond voor het oog van ca. 15.000 toeschouwers in Gelredome de bedoelingen voor het komende seizoen duidelijk gemaakt. Het armetierige VVV Venlo, dat een zekere degradatiekandidaat lijkt, werd met 4-0 verslagen.

De ploeg van John van den Brom schoot voortvarend uit de startblokken en de Limburgers mochten van geluk spreken dat pas na 5 minuten de eerste treffer viel. Doelman Dennis Gentenaar moest een poeier met de buitenkant voet van Wilfried Bony uit zijn doel ranselen en twee corners van Gio leverden ook al twee gevaarlijke situaties op.Na een fraaie combinatie met Wilfried Bony vond Marco van Ginkel dan toch snel het net (zie foto). De koelbloedigheid van de Scherpenzeler is opmerkelijk, hij wachtte op het juiste moment en volleerde snoeihard binnen. Na een klein kwartier stond er al 2-0 op de borden. Marcel Meeuwis kopte een voorzet van Julian Jenner achter zijn eigen doelman.

Vitesse heerste op alle fronten, de ploeg zette VVV constant onder druk en bleef voetballend naar oplossingen zoeken. Wilfried Bony toonde zijn ware klasse, de spits was niet van de bal te krijgen en bijna slaagde hij erin de 3-0 binnen te schieten na eerst drie man van zich te hebben afgeschud. De jonge Gio die aan de rechterkant stond geposteerd was een voortdurende plaag voor de VVV-verdediging, Nicky Hofs speelde ingetogen, terwijl ook Alexander Büttner een opmerkelijke rol vervulde op het middenveld. Gescoord werd er niet meer tot aan de rust, van de gasten had Vitesse geen enkel gevaar te dulden. Het enige verwijt dat je Vitesse kon maken was dat het maar 2-0 stond en het tempo iets te laag was.

Na de thee kwam Vitesse net zo voortvarend uit de startblokken als in de eerste helft en dat resulteerde in de 51e minuut in de 3-0 van Wilfried Bony na prachtig caramboleerwerk van Davy Pröpper en Nicky Hofs. Iedereen in het geel-zwart hield het hoofd koel binnen de zestien, het publiek stond terecht op de banken.

Aan het spelbeeld veranderde niet veel. Vitesse was heer en meester, het wachten was op meer goals, maar de bal viel een paar keer net niet goed. Gio viel terug en Julian Jenner was grotendeels onzichtbaar. Met het inbrengen van de Japanner Yasuda kwam er weer wat meer dynamiek. In de 89e minuut scoorde Gio met een magnifieke voetbeweging de 4-0 en dat was tevens de eindstand.

Een overtuigende zege en een feest in vergelijking met alle wedstrijden van vorig seizoen. De thuisblijvers hadden (in ieder geval vanavond) ongelijk. Het belooft een mooie voetbaljaargang  te worden.

(Dit bericht is ook geplaatst op Arnhem.dichtbij.nl en Vitesse.org)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse wakkert de hoop aan in Gelredome"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.