Feed on
Posts
Comments

Vitesse heeft vanavond voor het oog van ca. 15.000 toeschouwers in Gelredome de bedoelingen voor het komende seizoen duidelijk gemaakt. Het armetierige VVV Venlo, dat een zekere degradatiekandidaat lijkt, werd met 4-0 verslagen.

De ploeg van John van den Brom schoot voortvarend uit de startblokken en de Limburgers mochten van geluk spreken dat pas na 5 minuten de eerste treffer viel. Doelman Dennis Gentenaar moest een poeier met de buitenkant voet van Wilfried Bony uit zijn doel ranselen en twee corners van Gio leverden ook al twee gevaarlijke situaties op.Na een fraaie combinatie met Wilfried Bony vond Marco van Ginkel dan toch snel het net (zie foto). De koelbloedigheid van de Scherpenzeler is opmerkelijk, hij wachtte op het juiste moment en volleerde snoeihard binnen. Na een klein kwartier stond er al 2-0 op de borden. Marcel Meeuwis kopte een voorzet van Julian Jenner achter zijn eigen doelman.

Vitesse heerste op alle fronten, de ploeg zette VVV constant onder druk en bleef voetballend naar oplossingen zoeken. Wilfried Bony toonde zijn ware klasse, de spits was niet van de bal te krijgen en bijna slaagde hij erin de 3-0 binnen te schieten na eerst drie man van zich te hebben afgeschud. De jonge Gio die aan de rechterkant stond geposteerd was een voortdurende plaag voor de VVV-verdediging, Nicky Hofs speelde ingetogen, terwijl ook Alexander Büttner een opmerkelijke rol vervulde op het middenveld. Gescoord werd er niet meer tot aan de rust, van de gasten had Vitesse geen enkel gevaar te dulden. Het enige verwijt dat je Vitesse kon maken was dat het maar 2-0 stond en het tempo iets te laag was.

Na de thee kwam Vitesse net zo voortvarend uit de startblokken als in de eerste helft en dat resulteerde in de 51e minuut in de 3-0 van Wilfried Bony na prachtig caramboleerwerk van Davy Pröpper en Nicky Hofs. Iedereen in het geel-zwart hield het hoofd koel binnen de zestien, het publiek stond terecht op de banken.

Aan het spelbeeld veranderde niet veel. Vitesse was heer en meester, het wachten was op meer goals, maar de bal viel een paar keer net niet goed. Gio viel terug en Julian Jenner was grotendeels onzichtbaar. Met het inbrengen van de Japanner Yasuda kwam er weer wat meer dynamiek. In de 89e minuut scoorde Gio met een magnifieke voetbeweging de 4-0 en dat was tevens de eindstand.

Een overtuigende zege en een feest in vergelijking met alle wedstrijden van vorig seizoen. De thuisblijvers hadden (in ieder geval vanavond) ongelijk. Het belooft een mooie voetbaljaargang  te worden.

(Dit bericht is ook geplaatst op Arnhem.dichtbij.nl en Vitesse.org)

Leave a Reply