Vitesse voetbalt in chaos naar 2-2 tegen sc Heerenveen

Vitesse heeft tegen sc Heerenveen opnieuw dure punten laten liggen in de strijd om de tweede plaats. In een chaotisch duel kwam de ploeg van Peter Bosz niet verder dan 2-2 . In de huidige vorm moet rechtstreekse plaatsing voor europees voetbal als een hoofdprijs worden beschouwd.

dc5055b2-e772-4c8d-9619-780d9a961cc1_Achenteh640_200

Ik vrees echter eerder dat Vitesse wordt veroordeeld tot het spelen van play-offs en dat zal gezien de stand in de winterstop als een enorme afknapper worden ervaren.

De thuisploeg startte nog wel voortvarend met een kans voor Mike Havenaar, maar al snel zakte het spelpeil. Vitesse was onwennig door de vele wisselingen, het leek vaak al een prestatie als de bal bij een medespeler kwam.

De beste kans was voor Mike Havenaar die de bal over kopte na een goede voorzet van Zakaria Labyad. Diezelfde Havenaar tike wel de 1-0 binnen na fraai voorbereidend werk van Christian Atsu en Rohdi Achentah. Lang duurde de vreugde niet, de onvermijdelijke Alfed Finnbogasonn strafte slap verdedigen soepel af en zorgde voor een 1-1-ruststand.

Na de thee bleef het maar rommelen, vechtvoetbal van de bovenste plank. Na een klein uur kwamen de gasten op voorsprong door een treffer van Bilal  Basacikoglu die raak kopte op aangeven van de jonge Daley Sinkgraven. Tien minuten later maakte de ingevallen Bertrand Traore de 2-2, zijn eerste doelpunt in Arnhemse dienst. Vitesse probeerde wel wat, maar het had allemaal weinig om het lijf. De beste kansen waren eerder voor sc Heerenveen, maar Piet Velthuizen hield zijn doel verder schoon.

Eerdere duels tegen sc Heerenveen die ik zag:

(Foto: vi.nl)

Be the first to comment on "Vitesse voetbalt in chaos naar 2-2 tegen sc Heerenveen"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.