Vitesse verplettert ADO Den Haag in Gelredome: 6-1

Leerdam

 

Vitesse heeft de 2-6-uitzege van vorige week tegen FC Dordrecht een passend vervolg gegeven tegen ADO Den Haag. De gasten uit de Hofstad moesten eveneens 6 tegengoals incasseren en stelden daar slechts een treffer tegenover. Na 90 minuten stond er 6-1 op het scorebord in Gelredome, bij rust was het duel al beslist met een 5-1-tussenstand.

Kevin Leerdam opende de schiettent in de vijfde minuut na goed voorbereidend werk van Vako. Een kleine tien minuten later was het al 2-0 toen diezelfde Leerdam een vloeiende aanval van Wallace en Vako met een subtiele voetbeweging afrondde. Uit het niets kwam ADO Den Haag in de 25e minuut terug in de wedstrijd, toen spits Michiel Kramer zijn zesde seizoenstreffer achter Piet Velthuizen tikte.

Vitesse leek even van slag, maar de marge van twee doelpunten was snel hersteld, toen Timothy Derijck een voorzet van Rochdi Achenteh achter zijn eigen doelman Martin Hansen kopte. Niet veel later was het 4-1 via een vrije trap van Marko Vejinovic die onderweg werd aangeraakt door Dion Malone. In de 40e minuut moch Vejinovic vanaf elf meter aanleggen, waarmee hij de ruststand op 5-1 bepaalde. Een klatered applaus viel de thuisploeg ten deel.

De tweede helft was vervolgens een stuk minder. De enige treffer kwam opnieuw op naam van Marko Vejinovic, wederom vanaf elf meter, nadat Dauda was neergelegd. Het was de derde hattrick van een Vitesse-speler in dit seizoen. Vejinovic werd terecht verkozen tot Man of the Match, Gino Bosz, de zoon van, mocht in de slotfase zijn debuut maken. Vitesse komt door de zege voor het eerst dit seizoen in het linkerrijtje.

Eerdere wedstrijden in Gelredome tussen Vitesse en ADO Den Haag die ik zag:

 

(Bericht origineel geschreven voor Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse verplettert ADO Den Haag in Gelredome: 6-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.