Vitesse vernedert Ajax in de Gelredome: 4-1

Vitesse heeft in de Gelredome Ajax een ongenadig pak slaag gegeven. Na 90 minuten stond er een eindstand van 4-1 op het scorebord in het voordeel van de thuisclub. Een score die makkelijk nog hoger had kunnen uitvallen wanneer Vitesse nauwkeuriger met de kansen was omgesprongen.

Vitesse-Ajax

De Arnhemmers, zichtbaar gesterkt door de midweekse zege op sc Heerenveen, beleefden een droomstart, toen de nieuwe aanwinst Lasse Nilsson op aangeven van Claudemir op de rand van buitenspel doelman Maarten Stekelenburg omspeelde en Vitesse in de 7e minuut op voorsprong bracht. Diverse Ajax-spelers stonden bijna apathisch te wachten op het vlag- en fluitsignaal van het arbitrale trio dat niet kwam: 1-0. Niet veel later wist Stekelenburg maar ternauwernood een inzet van Nicky Kuiper te keren.

Ajax was nauwelijks op de helft van Vitesse te vinden, maar kwam na 17 minuten toch op gelijke hoogte, toen Luis Suarez een makkelijk gegeven vrije trap van Urby Emanuelsson in de verre hoek naast Piet Velthuizen kopte. Vitesse leek even aangeslagen, maar herpakte zich snel. In de 37e minuut haalde de andere aanwinst Dalibor Stevanovic uit met een ziedend schot in de bovenhoek, waar Oranje-doelman Stekelenburg alleen maar naar kon kijken: 2-1. Twee minuten voor de rust kwam Vitesse zelfs op 3-1 toen Lasse Nilsson de bal binnen tikte na een voorzet van Paul Verhaegh en een geweldige steekbal van Stevanovic.

Ajax probeerde de bakens te verzetten met 2 wissels, Stevanovic had kort na de rust na een blunder van Rob Wielaart zelfs een vierde treffer op zijn schoen, maar hij talmde net te lang met afgeven. Na ca. 70 minuten kwam Santi Kolk in het veld voor de moegestreden Nilsson en diezelfde Kolk gunde Ricky van Wolfswinkel de eer om de 4-1 binnen te tikken. Diezelfde Van Wolfswinkel knalde de bal ook nog voorlangs. Ajax had helemaal niets in te brengen, de Amsterdammers maakten een desolate indruk, geen enkel speler uitgezonderd. De Amsterdamse aanhang verliet in grote getale 10 minuten voor tijd al het bezoekersvak. De beste speler aan Vitesse-zijde vond ik Sebastian Sansoni, gemeen op zijn tijd, tactisch sterk en vrijwel altijd op de goede plek. Het zou mij verder niets verbazen als Marco van Basten deze week zijn vertrek aankondigt, ik denk niet dat hij dit elftal nog aan de praat krijgt.

Vitesse kan het vizier op het linkerrijtje richten, de 8e plaats lijkt me na de dramatische eerste seizoenshelft alsnog een reëele doelstelling. Het was een heerlijke voetbalmiddag.

(Bericht origineel geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse vernedert Ajax in de Gelredome: 4-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.