Vitesse pakt met tien man punt tegen FC Twente: 2-2

Vitesse heeft in Gelredome opnieuw niet gewonnen, dit keer werd het 2-2 tegen FC Twente, maar de uitslag had een hele andere statuur dan eerdere duels tegen bijvoorbeeld NAC en Go Ahead. De thuisploeg speelde vrijwel de gehele tweede helft met tien man, nadat Davy Propper een rode kaart had gekregen toen hij Youness Mokhtar in het strafschopgebied onderuit had gehaald.

Die situatie zette de wedstrijd op z’n kop, Hakim Ziyech benutte de strafschop en Vitesse moest noodgedwongen de verdedigende stellingen opzoeken. De gasten werden nauwelijks gevaarlijk, Vitesse kreeg zelfs kansjes via de snelle Renato Ibarra. Gescoord werd er niet meer, 2-2 was uiteindelijk ook de eindstand.

Vitesse was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Vako kwam snel na het begin in kansrijke positie, maar zag zijn inzet gekeerd. De rebound leverde niets op. Kort daarop stopte Nick Marsman een kopbal van Dennis Oliinyk. De Twente-keeper ging enkele minuten later in de fout, hij zag een corner van Marko Vejinovic in een keer binnenzeilen 1-0.

Zijn collega aan de andere kant, Eloy Room, voorkwam bij een uitbraak de gelijkmaker door zich voor de voeten te werpen van spits Børven. De 1-1 viel toch. Vitesse ondervond hinder van scheidsrechter Liesveld.  Jason Coruna reageerde het meest alert, alhoewel de tv-beelden uitwezen dat hij buitenspel stond.

De gasten konden niet lang van deze stand genieten. Jan-Arie van der Heijden kopte luttele minuten later een corner van Marko Vejinovic achter Marsman: 2-1. Vitesse bleef heersen en zag Renato Ibarra in het rustsignaal vlak over de kruising schieten.

De rode kaart van Davy Propper en de aansluitende strafschop zorgden ervoor dat de tweede helft een volledig ander spelbeeld liet zien, met de puntendeling tot gevolg.
Eerdere duels tegen FC Twente die ik zag in Gelredome:

Vitesse knokt zich naar 1-0-zege op FC Twente
Vitesse krijgt flink pak slaag van FC Twente: 1-4
Vitesse vergeet te winnen van FC Twente: 1-2
Vitesse verliest treurmars in de Gelredome

(Foto: Vitesse.nl)

(Bericht geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse pakt met tien man punt tegen FC Twente: 2-2"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.