Vitesse is geen titelkandidaat na 0-2-verlies tegen AZ

Vitesse heeft dinsdagavond een kansloze nederlaag geleden tegen AZ. De ploeg kon geen enkele vuist maken tegen een op alle fronten fellere tegenstander, die drie punten mee naar huis nam door een eigen doelpunt van Patrick van Aanholt ongeveer halverwege de eerste helft en een treffer van Aron Johansson na een ietwat koddige botsing tussen Guram Kashia en Jan-Arie van der Heijden vlak voor rust.

Die 0-2-ruststand vertelde het verhaal van de eerste vijfenveertig minuten: geen beleving, veel foute passes en persoonlijke duels die verloren gingen. Marko Vejinovic raakte van afstand nog wel de deklat en Kevin Leerdam had Vitesse terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar verder was het een armoedig schouwspel.

Vitesse begon de tweede helft nog wel fel met de verse krachten Bertrand Traore en Zakarya Labyad, die redelijk inviel, maar echt gevaarlijk werd het bijna niet. Renato Ibarra verhuisde naar de linkerkant en vanaf 30 minuten voor tijd speelde Vitesse de lange bal op Mike Havenaar, die wel eens een duel won, maar geen enkele medespeler voor het doel kon zetten. AZ was dreigender, zonder Piet Velthuizen in verlegenheid te kunnen brengen.

De eerste toeschouwers verlieten al tien minuten voor tijd de tribunes, er werd geen Man of the Match gekozen. Peter Bosz sprak in de nabeschouwing over een ploeg die door de ondergrens was gezakt. Het was het eerste duel van dit seizoen waarin Vitesse geen doel trof. AZ ontpopt zich inmiddels als een heuse angtsgegner, want het was al voor het zesde seizoen op rij dat Vitesse niet van de ploeg uit Alkmaar kon winnen.

Vitesse heeft volgens mij vanavond afscheid genomen van de titeldroom. Vrijdag wacht ADO Den Haag.

Eerdere duels van Vitesse-AZ die ik zag:

Vitesse houdt AZ op verdienstelijk gelijkspel: 2-2
Vitesse ontsnapt tegen AZ in slotfase aan nieuwe nederlaag: 1-1
Vitesse volkomen kansloos tegen AZ: 0-3
Moedig Vitesse doet tegen AZ aan klantenbinding: 1-1

(Foto: Vitesse.nl)

(Vincent Leenders is Content Marketeer bij Verzameld Werk en is met on- en offline initiatieven actief op www.mediamiks.nl)

Be the first to comment on "Vitesse is geen titelkandidaat na 0-2-verlies tegen AZ"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.