Vitesse blijft koploper na nipte winst op NAC Breda: 3-2

Vitesse blijft minimaal weer een week koploper van de eredivisie. Voor het oog van bijna 21.000 toeschouwers versloeg de thuisclub in Gelredome NAC Breda met 3-2. Een dunne marge, op de zege viel niets af te dingen. Je kon de thuisploeg hooguit verwijten dat er te weinig werd gescoord uit de vele mogelijkheden, waardoor het op het eind nog even spannend dreigde te worden.

Penalty Piazon

Vitesse was de bovenliggende partij, zette NAC vroeg onder druk, maar moest desondanks toestaan dat de gasten halverwege de eerste helft uit een penalty op voorsprong kwamen na een handsbal van Jan-Arie van der Heijden. De pietluttig fluitende Tom van Sichem was resoluut, Jordy Buijs liet Piet Velthuizen kansloos. Niet veel later ging de bal aan de andere kant op de stip. Lucas Piazon gaf Jelle ten Rouwenaar geen kans. De sterk spelende Christian Atsu knalde de bal luttele minuten later tegen de lat. De ruststand was 1-1.Vijf minuten na de thee was Piazon opnieuw succesvol toen hij de bal na voorbereidend werk van Mike Havenaar rustig klaarlegde en koeltjes binnen schoot: 2-1. Het wachten was op een grotere voorsprong. Kansen waren er volop, maar de bal kwam niet meer tussen de palen. Christian Atsu was er nog het dichtst bij, hij krulde de bal op fraaie wijze tegen de paal. NAC Breda was een keer gevaarlijk met een kopbal van Jeffrey Sarpong, Velthuizen tikte de bal knap uit de bovenhoek.

Circa tien minuten voor tijd viel de beslissing dan toch. uit een corner van Piazon knikte Kelvin Leerdam zijn zevende seizoenstreffer binnen. Vitesse kreeg mogelijkheden een grotere score neer te zetten, maar plotsklaps schoot Anthony Lurling van grote afstand de 3-2-eindstand binnen.

Eerdere duels tegen NAC Breda die ik zag:

Vitesse wint voor het eerst in 2012: 1-0 tegen NAC Breda
Vitesse bekert verder tegen NAC Breda na strafschoppen
Vitesse is thuis kansloos tegen NAC Breda: 0-3

(Foto: nos.nl)

(Bericht geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse blijft koploper na nipte winst op NAC Breda: 3-2"