Vitesse bekert verder na 2-1-zege op ADO Den Haag

Vitesse heeft op alle fronten de wind in de rug, je merkt het overal aan. Voor het oog van meer dan 10.000 toeschouwers werd vanavond ADO Den Haag uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker. “De kortste weg naar Europa”.

De thuisclub begon flitsend aan het duel. Wilfried Bony maakte op het middenveld de bal knap vrij en gaf deze op de juiste snelheid aan Frank van der Struijk. De rechtsback bediende op zijn beurt de volledig vrijstaande Marcus Pedersen, die zich een echte spits toonde en zich geen seconde bedacht: 1-0 in de 5e minuut.

ADO liet zich niet van de wijs brengen. De sterkmakers van vorig seizoen, Lex Immers, Jens Toornstra en Wesley Verhoek lieten zien de lessen van John van de Brom niet te zijn vergeten. Het samenspel van de Hagenaars oogde net wat beter, de spelers wisten elkaar sneller te vinden. Na circa 20 minuten kwam de gelijkmaker op het bird. Tomasz Kalas beoordeelde een bal van achteruit verkeerd en dat gaf Chery de gelegenheid in de korte hoek binnen te schieten. Piet Velthuizen was kansloos; 1-1.

Ook na die gelijkmaker voetbalde Den Haag wat makkelijker, Vitesse kwam er niet goed uit en de gelijke stand bij rust oogde wat geflatteerd. Na de thee speelde Vitesse met meer druk naar voren zonder echt veel kansen te creeren. ADO deed dat ook niet meer en was eigenlijk alleen gevaarlijk bij een messcherpe voorzet van Wesley Verhoek, die echter aan iedereen voorbij ging. Vitesse was nu wel de bovenliggende partij. Halverweg de tweede helft kwam de ploeg opnieuw op voorsprong. Na een combinatie met Marco van Ginkel soleerde Jan-Arie van der Heijden door tot aan de achterlijn, waarna hij de bal teruglegde op Bony, die opnieuw op de goede plek stond en het net wist te vinden: 2-1.

Vijf minuten later knalde Alexander Buttner van afstand via keeper Robert Zwinkels op de lat en raakte Bony vanuit een moeilijke positie naar het leek de buitenkant van de paal. In de 84e minuut moest de Haagse verdediger Horvath met 2 keer geel naar de kant. De aansluitende vrije trap van Jan-Arie van der Heijden zeilde rakelings naast. In de slotfase probeerde ADO nog de gelijkmaker te forceren, maar verder dan wat onrust in het strafschopgebied kwamen de bezoekers niet.

(Geplaatst op Arnhemdichtbij.nl en Vitesse.org, foto’s: Henk Parren/Vitesse.org)

Be the first to comment on "Vitesse bekert verder na 2-1-zege op ADO Den Haag"