Premium tweets, een serieus alternatief voor SMS/0909?

De impact van Twitter op televisie is op Twittermania al meerdere malen aan bod gekomen. ‘A match made in heaven’. Het accent van dit huwelijk ligt vooral bij de inzet van hashtags in commercials die moeten leiden tot een verder klikken naar (mobiele) websites voor meer en aanvullende informatie. Of het gebruik van een hashtag om, ook buiten de uitzending om, te kunnen meebeleven wat op het eerste scherm gebeurt.

 

Menig tv-programma selecteert al tweets om te citeren of laat een tickertape zien met een continue stroom aan twitterberichten.

Die diversiteit aan gebruik van tweets heeft de eigenaren van Twyyso op het idee gebracht dat er analoog aan inkomsten via 0909 of SMS ook een betaalde variant van twitterberichten mogelijk zou moeten zijn. Je kunt immers wel gedurende de hele avond meechatten, -doen of –twitteren met een programma, maar zodra je een stem wilt uitbrengen, grijpen programmamakers en zenders terug op de ‘oude’ bel- en SMS-mechanismes.

Twyyso is een concept dat als zelfstandige dienst  wordt aangeboden, maar nog veel eerder geschikt is als white-labelled module, die als aanvullende functionaliteit kan worden gekoppeld aan willekeurig elke bestaande app op zowel iOs, Android als Windows. Het concept is geschikt voor de diverse talentenshows en kwisprogramma’s met publieksdeelname. De makers bedachten voor het concept de term ‘Premium Tweet’ met als kenmerk dat het %-teken voor de naam van de artiest staat, waarop wordt gestemd of vooraf gaat aan het antwoord dat moet worden gegeven. Een functionaliteit die volgens de mensen achter Twyyso in de netwerken van de mobiele operators mogelijkheden voor verdere uitbouw biedt.

Disclaimer: Vincent Leenders is mede-eigenaar/bedenker van het Twyyso-concept. Bericht origineel geplaatst op Twittermania.nl.

Be the first to comment on "Premium tweets, een serieus alternatief voor SMS/0909?"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.