Moedig Vitesse doet tegen AZ aan klantenbinding: 1-1

Vitesse heeft zondagmiddag in een goed gevuld Gelredome (bijna 23.000 toeschouwers) in een spannend en aantrekkelijk duel koploper AZ een gelijkspel weten af te dwingen. De thuisploeg speelde gedurfd tegen de Alkmaarders die vooral in de omschakeling levensgevaarlijk waren, met de fenomenale Mounir El Hamdaoui als speerpunt.

De openingsfase was voor Vitesse, maar bij de eerste de beste aanval van AZ was het gelijk raak. De Braziliaan Ari ontsnapte aan de aandacht van Civard Sprockel en liet Piet Velthuizen kansloos in de korte hoek: 0-1. Vitesse bleef voetballen en was dichtbij de gelijkmaker maar AZ-keeper Romero redde spectaculair op de kopbal van Ricky van Wolfswinkel. Aan de andere kant mocht Vitesse van geluk spreken dat een inzet van El Hamdaoui via de binnenkant van de paal weer het veld in rolde.

Vlak na de rust werd de moed van Vitesse al snel beloond, toen na een lang doorgevoerde combinatie Santi Kolk, weliswaar in buitenspelpositie, de 1-1 binnentikte. Vanaf dat moment was en bleef het spannend. Vitesse zocht waar mogelijk de aanval, zag een treffer van dezelfde Kolk afgekeurd worden, maar moest op haar hoede zijn voor elke aanval van AZ. Diverse keren werd met kunst-en-vliegwerk een tegentreffer voorkomen en schalde het Piet-Piet-Piet door de Gelredome, na enkele katachtige reddingen van de Vitesse-keeper. Hij was kansloos na een actie David Mendes da Silva, maar opnieuw bracht de paal redding. In de slotminuut verscheen Ricky van Wolfswinkel nog alleen voor Romero, maar die was net op tijd zijn doel uit, zodat na 90 minuten de toeschouwers met een tevreden gevoel huiswaarts keerden.

(Dit bericht is ook geplaatst op www.arnhem-direct.nl)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Moedig Vitesse doet tegen AZ aan klantenbinding: 1-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.