De (laffe) slimheid van The Voice of Holland

De vrijdagavonden duren lang tegenwoordig. Slechts bij hoge uitzondering is de uitslag van The Voice of Holland voor de klok van middernacht bekend. De commotie over het uitlekken van een uitslag via Twitter van de sing-off in de kwartfinale die in de nachtelijke uren na de reguliere uitzending bleek te zijn opgenomen, was nog maar nauwelijks bekoeld of het verloop van de halve finale deed opnieuw Nederland op zijn grondvesten schudden.

Op de sociale media tuimelde in elk geval iedereen weer over elkaar heen om zijn ongenoegen te uiten. Ruim 215.000 tweets van circa 85.000 twitteraars (bron: Twittermania) brachten met trending topics naar voren dat er niets klopte van het feit dat Paul Turner zijn battle wist te winnen van Wouter Vink. De betere zanger moest het volgens Nico Dijkshoorn opnemen tegen een draaiende sapcentrifuge. De gedoodverfde winnaar Charly Luske moest tot veler verbijstering zijn meerdere erkennen in Chris Hordijk.

De verschillende coaches kregen er ook fors van langs. De enige die echt stelling durfde te nemen was Angela Groothuizen. De andere 3 (of 4) kwamen niet verder dan een minieme voorkeur voor een van hun 2 kandidaten met percentages van 49 en 51%. Volksverlakkerij werd er geroepen, geknoeid met de stemmen. Het getuigt eerder van een enorme slimheid. Wanneer de coaches zich nadrukkelijk uitspreken voor een van de kandidaten, dan telt de stem van het volk nauwelijks. Niet bij deze aflevering, want “de lijnen waren gesloten, de stemmen geteld.”

Volgende week is de finale, de voorbereidingen van seizoen 3 zijn in volle gang. En ook in het nieuwe seizoen moet er volop worden gebeld en ge-sms’t.

1 Comment on "De (laffe) slimheid van The Voice of Holland"

 1. Aangezien ik het ook niet eens ben met het feit dat paul turner door is ten koste van wouter vink.. en ik wouter VEEL liever in de finale had zien staan.. moet ik je hier toch wel enigzins corrigeren.

  3 van de 4 coaches hebben namelijk het volk laten kiezen door middel van hun stem op 51 – 49 te houden (dus hun voorkeur maar dan zo minimaal dat het volk doorslag zou geven) .
  De enige die haar eigen zin doorgedreven heeft is Angela.
  Erwin had namelijk 101 punten en Niels 98
  Als Angela gewoon 51-49 had gegeven in het voordeel van Erwin dan hadden Erwin en Niels een score van 97 – 102 gehad en had Niels dus door de kijker doorgegaan !

  oftewel, Niels is de enige die eruit ligt door zijn eigen coach

Geef een reactie