Vitesse viert verjaardagsfeestje tegen Roda JC: 3-0

Vitesse heeft het 125-jarig bestaan op gepaste wijze gevierd met een 3-0-zege op Roda JC.  Dat was bijzaak. De totale omlijsting van het duel verdiende een dikke tien met een griffel.

Wat een entourage, wat een sfeeracties. Alles wat geel-zwart een warm hart toedraagt kwam zondag aan zijn trekken. Van de Kwinks tot de gigantische spandoeken, van Joey Hartkamp tot het presentje dat we na afloop in ontvangst mochten nemen. De complimenten aan de organisatie.

De start van het duel kon niet beter. Ricky van Wolfswinkel tikte na vier minuten de 1-0 binnen. Het duel had niet veel om het lijf. Roda JC liet zien niet voor niets onderin te staan. De 1-0 was tevens de ruststand. De tussenstanden op de andere velden betekende dat de gasten moesten aanvallen. Vitesse kreeg daardoor in de tweede helft de ruimte, vooral Milot Rahica verknalde echter kans op kans. Van Wolfswinkel schoot tegen de lat. Tien minuten voor tijd kreeg hij de bal van Buttner op een presenteerblaadje. Nog een doelpunt betekende dat hij zomaar  (gedeeld) topscorer van Nederland had  kunnen worden, de opvolger van Wilfried Bony bij Vitesse. De tijd was echter te kort, al zorgde Lewis Baker nog wel voor de 3-0-eindstand.

AZ verloor met 2-3 van FC Utrecht, waardoor Vitesse ook nog 7.5 ton televisiegeld opstrijkt. Van Wolfswinkel was Man of the Match. De ereronde met het echte verjaardagscadeau, de KNVB-beker, was een waardig slot van het seizoen 2016-2017.

Europa wacht.

Eerdere wedstrijden van Vitesse tegen Roda JC die ik zag in Gelredome:

Be the first to comment on "Vitesse viert verjaardagsfeestje tegen Roda JC: 3-0"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.