Over armoede in Arnhem

In De Gelderlander van dinsdag 17 oktober staat een artikel van de hand van Berrie van Helden en Suzanne Huibers over armoede in #Arnhem. De tekst sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Ome Joop’s Tour: het organiseren van een jaarlijkse fietstour voor kinderen die weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben en dat al sinds 1950: www.omejoopstour.nl.

In het artikel komt ook wethouder Gerrie Elfrink aan het woord over het bestaan van de #Gelrepas, een van de voorzieningen die voor deze groep mensen toch dingen mogelijk maakt. Houders van de Gelrepas zijn bijvoorbeeld elk jaar van harte welkom bij Ome Joop’s Tour, dat overigens niet alleen de fietsronde organiseert, maar kinderen de mogelijkheid biedt onder de vlag van #OJT deel te nemen aan de Airborne Wandeltocht en de kranslegging op 4 mei bij de jaarlijkse dodenherdenking in Arnhem.

Gerrie Elfrink verrichte dit jaar het startschot van Ome Joop’s Tour en was in het gezelschap van Sabine Andeweg (D’66) ook aanwezig bij de finish in Valkenhuizen.

Fotobijschrift van links naar rechts: Vincent Leenders (PR Ome Joop’s Tour), Kees Kant (sponsor Ome Joop’s Tour), Sabine Andeweg, Marcel Legerstee en Gerrie Elfrink.

(Foto: Marjolein Langen)

Be the first to comment on "Over armoede in Arnhem"

Geef een reactie