BeleefdeLente.nl op lokale nieuwssites BDU

De komende weken zal Beleefdelente.nl van Vogelbescherming Nederland ook via de lokale nieuwssites van de Koninklijke BDU worden gevolgd. Beleefdelente.nl is een project dat dit jaar voor de vierde keer vogelliefhebbers in staat stelt dankzij livestreaming 24 uur per dag via het web het broeden en de geboorte van vogels te volgen.

De plekken en de kastjes waar de vogels hun eieren uitbroeden worden overigens nadrukkelijk geheim gehouden, zodat de natuur rustig zijn gang kan gaan. In de editie van 2010 worden 8 verschillende vogelsoorten gevolgd: steenuil, torenvalk, oehoe, koolmees, ooievaar, boerenzwaluw, kerkuil en boomklever. Vogelbescherming Nederland heeft Beleefdelente.nl voor de BDU in een widget beschikbaar gesteld. De laatste clips van de acht vogels zijn ook op onze sites te bekijken, de livestreams zijn alleen te volgen via Beleefdelente.nl.

“De gezamenlijke BDU-sites hebben maandelijks een bereik van meer dan 1 miljoen unieke bezoekers en wij zijn er trots op dat wij deze content van de Vogelbescherming in een widget-vorm kunnen en mogen aanbieden,” aldus de redactie. “In ons verspreidingsgebied, met belangrijke natuurgebieden als de Veluwe, de Betuwe en het Rivierengebied, wonen honderdduizenden natuurliefhebbers. Wellicht slagen we er dankzij onze exposure in om Beleefdelente.nl bij nog meer mensen onder de aandacht te brengen. De BDU probeert zich steeds als meer als multimediale uitgever te positioneren. Naast eigen redactionele videoprodukties en bijdragen van onze lezers, laten we met Beleefdelente.nl zien dat we kunnen samenwerken op een manier die past bij Web 2.0.”

Klik op deze link om Beleefdelente.nl op TussenMaasenWaal.nl te bekijken. De widgets is beschikbaar via alle lokale nieuwssites van de BDU. Voor de livestream ga je naar de website van BeleefdeLente.nl.

(Bericht geplaatst op blog.bdu.nl)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "BeleefdeLente.nl op lokale nieuwssites BDU"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.