Vitesse neemt afstand van de onderste plaatsen: 3-0 winst op FC Groningen

Vitesse en Arnhem kunnen zich gaan opmaken voor een nieuw seizoen eredivisievoetbal. De thuisclub versloeg vanavond in de eigen Gelredome FC Groningen met 3-0 en gezien het resterende programma van Vitesse zelf en de naaste concurrentie mag het niet meer misgaan. De overwinning was volkomen verdiend, de totale doelpuntenproductie kwam na de pauze tot stand.

Vitesse zocht direct na het fluitsignaal voor nog geen 16.000 toeschouwers de aanval en kreeg binnen 10 minuten twee grote kansen na een prachtige actie van Santi Kolk, terwijl een bal net langs de verkeerde kant van de paal rolde. In het daaropvolgende half uur waren de gasten de bovenliggende partij, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Het spelpeil daalde naar een bedenkelijk niveau en pas vlak voor de pauze meldde Vitesse zich weer een beetje voor de goal van Brian van Loo. De ruststand brak aan met 0-0.

Vitesse leek moed te hebben geput uit de laatste fase en trok na de thee op dezelfde wijze ten aanval met meer dreiging. Kansen waren echter niet aan Lasse Nilsson en Wiljan Pluim besteed. Na een vlot lopende aanval via invaller Onur Kaya (Vitesse zou er goed aan doen wel met hem door te gaan) en rechtsback Giovanni Gravenbeek knalde Claudemir van dichtbij de verdiende 1-0 tegen de touwen. De gasten zochten daarop iets meer de aanval, maar stuitten diverse keren op Piet Velthuizen. De doelman onderscheidde zich opnieuw, er loopt momenteel geen betere lijnkeeper rond op de Nederlandse velden.

Na opnieuw een goede actie van Onur Kaya, die de bal in een vloeiende beweging bij Santi Kolk bracht, knalde de Hagenees van ca. 20 meter de bal over de grond langs doelman Van Loo. De wedstrijd was daarmee gelopen. Vitesse kreeg steeds meer ruimte en daarvan profiteerde in de eerste minuut van de blessuretijd Alexander Büttner, die met een prachtige boogbal voor de 3-0 zorgde. Scheidsrechter Bjorn Kuipers was kennelijk ook de mening toegedaan dat dit doelpunt een fraai slotakkoord was. Hij floot direct af.

Vorige duels tegen FC Groningen:

Vitesse krijgt pak slaag tegen FC Groningen: 1-5
Dramatische seizoensstart Vitesse tegen FC Groningen

(Dit bericht verscheen op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse neemt afstand van de onderste plaatsen: 3-0 winst op FC Groningen"