Vitesse vergeet te winnen van FC Groningen: 2-2

Vitesse is geen koploper geworden van de eredivisie. In een bijzonder aantrekkelijk duel kwam de thuisploeg tegen FC Groningen helaas niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Wie geweest is, en dat waren er meer dan 19.000, waarvan circa 200 leden van Sportclub Groessen, heeft kunnen zien dat er maar een ploeg recht had op drie punten en dat was Vitesse.

De equipe van Peter Bosz speelde overtuigend, creëerde volop kansen, maar moest na 90 minuten concluderen dat het net te weinig was. FC Groningen kwam drie keer voor de goal, waarvan twee keer doeltreffend.

Het gebeurde op het moment dat de volle buit binnen leek voor Vitesse na doelpunten van Mike Havenaar (foto) voor rust en Davy Pröpper, ongeveer twintig minuten voor tijd. Vitesse verzuimde de wedstrijd al veel eerder in het slot te gooien met kansen voor Lucas Piazon en Renato Ibarra. Marco Vejinovic knalde op de bovenkant van de lat, Lucas Piazon raakte uit een vrije trap vol de kruising en zag de bal daarna nog een keer op de lat belanden.

De beide treffers van de gasten kwamen min of meer uit de lucht vallen, Vitesse oogde wat ongelukkig in het wegwerken van de bal. Na de gelijkmaker gaf de thuisploeg nog een keer gas, ze bleven voetballen. Lucas Piazon verzuimde de 3-2 te maken en Renato Ibarra claimde tevergeefs een strafschop.

Vitesse bleef op de zesde plek staan, maar liet van alle negen kanshebbers op de titel dit weekend de beste indruk achter. Verslaggever Jeroen Grueter sprak in Studio Sport over een van de beste wedstrijden van het seizoen. Terecht.