Vitesse brengt niets tegen Excelsior: 1-2

De ene club uit Rotterdam is de andere niet. Vitesse moet zaterdag toezien dat Excelsior verdiend met een 1-2-zege het Gelredome verliet. Een schril contrast met vorige week toen landskampioen Feyenoord geen schijn van kans had. Vitesse begon voortvarend. De fel bekritiseerde Luc Castaignos zette Vitesse binnen twee minuten op 1-0 met een schitterende halve omhaal. De thuisclub leek snel door te zetten naar 2-0.

Na ongeveer 20 minuten moest Guram Kashia met een hoofdwond het veld verlaten. Vanaf dat moment kwam Excelsior beter in de wedstrijd. Overigens zonder veel gevaar te stichten. Het spel van Vitesse werd allengs minder. Vlak voor rust mocht Hicham Faik ongehinderd aanleggen voor een knal van 30 meter afstand: 1-1.

De tweede helft was Excelsior de bovenliggende partij. Vitesse kreeg nog wel een goede kans via Byran Linssen. Doelman Zwarthoed redde, Het was zo’n beetje het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Het gemis van Kashia en Miazga deed zich voelen, Vitesse kon geen druk naar voren zetten. De vele lange ballen op Castaignos waren een prooi voor de verdediging van de gasten. Remco Pasveer bracht nog eenmaal met een fantastische reflex redding, maar ongeveer halverwege de tweede helft kwam Excelsior toch op voorsprong. Geklungel in de achterhoede van Lassane Faye zorgde ervoor dat de bal via Mike van Duinen tergend langzaam het doel inhobbelde: 1-2. De thuisploeg bleek daarna tot niets meer in staat. Het spel werd veelvuldig met gefluit begeleid. Plaatsing voor de play-offs blijft zo een uitdaging.